Hlavní obsah

Henmana čeká neoblíbený soupeř

Svůj poslední grandslamový turnaj v kariéře odehraje britský tenista Tim Henman. Zvládne bývalá světová čtyřka uhrát ve Flushing Meadows víc než jeden zápas, když hned v tom prvním narazí na Tursunova, s nímž má špatnou bilanci?

Článek

Henman byl dlouhá léta jedinou mužskou nadějí Britů na zisk titulu ve Wimbledonu. Čtyřikrát se tam dostal do semifinále, slavnou trofej ale nikdy nezískal - ani žádnou jinou z grandslamové čtveřice. Dnes je Henmanovi 33 let a kvůli vleklým zdravotním potížím se zády a kolenem se rozhodl ukončit kariéru. Ne hned, ještě ho čeká daviscupový boj s Chorvatskem, US Open je ale poslední grandslamový turnaj, na němž se představí. Henmanovi se bohužel nepodařilo odejít na vrcholu. Letos se potácel od porážky k porážce, na žádném z turnajů nepřešel přes druhé kolo: Naposledy vypadl ve Washingtonu s domácím Johnem Isnerem a v Cincinnati s Argentincem Chelou.

Před více než dvěma měsíci nestačil Brit v Nottinghamu ani na Dmitrije Tursunova. Byl to už šestý zápas, který spolu oba soupeři sehráli, Henman ovšem dokázal zvítězit jen jednou, když loni v Londýně uspěl ve dvou setech. V dalších pěti duelech se ale radoval Tursunov, který Henmana během dvou let porazil na trávě, na antuce i na tvrdém povrchu. Právě na něm získal ruský tenista svůj druhý titul v kariéře; před měsícem ztratil v Indianapolis jediný set a finálovým vítězstvím nad Frankem Dancevicem dotáhl své snažení do vítězného konce. To od něj ale bylo zatím vše - v Montrealu vypadl hned v prvním kole s Nicolasem Kieferem a do druhého kola neprošel ani v Cincinnati, kde nestačil na Francouze Benneteaua.

V dnešním utkání je podle bookmakerů jasným favoritem Tursunov, na kterého společnost bwin vypsala kurs 1.13. Pokud si myslíte, že se Henman s US Open ještě nerozloučí, vsaďte si na Brita - kurs je vysokých 4.40.

Reklama