Hlavní obsah

Ferrer vyzve v souboji o semifinále Chelu

Prvními semifinalisty mužské části letošního US Open se včera stali Roger Federer a Nikolaj Davyděnko. Kteří hráči je mezi nejlepší čtyřkou doplní se rozhodne dnes. O jedno postupové místo svedou souboj David Ferrer a Juan Ignacio Chela.

Článek

Zmínění tenisté se ve vzájemném souboji doposud střetli dvakrát. V obou případech tomu bylo na antuce v roce 2004, když se z vítězství vždy radoval v tu dobu rozhodně zkušenější Argentinec Chela.

Nyní je ale vše jinak, z Davida Ferrera vyrostl velký hráč, který touží po úspěších. Patnáctý hráč světa má na svém kontě letos už dva turnajové tituly; z vítězství se radoval hned na úvod roku v Aucklandu a taky v červenci na turnaji v Bastadu. Dosáhl i dalších velmi dobrých výsledků, z nichž nutno zmínit semifinále v Barceloně, nebo čtvrtfinálové účasti na turnajích Série Masters v Indian Wells, Monte Carlu, Hamburgu a nedávno také v Cincinnati.

Na grandslamu však neuspěl, povedlo se mu to až nyní v USA. Ve Flushing Meadows neměl vůbec lehké soupeře, když turnaj začal s Němcem Florianem Mayerem. Ve druhém kole si poradil s Florentem Serrou a dále i v pětisetové bitvě s Davidem Nalbandianem. V osmifinále se navíc střetl se světovou dvojkou - Rafaelem Nadalem, kterého vyprovodil z kurtu po čtyřech setech. „Dneska už neuběhnu ani metr, opravdu. Jsem strašně unavený, protože když chcete porazit Rafu, naběháte se opravdu hodně,“ řekl po zápase šťastnější ze Španělů.

Dnes bude jistě potřebovat uběhnout více než metr, na druhé straně kurtu totiž bude stát Argentinec Chela. Ten si přivezl na poslední grandslam sezony velmi dobrou formu. Cestou mezi nejlepší osmičku vyřadil hráče jako Ivan Ljubičič nebo Stanislas Wawrinka. S oběma si však poradil až v pětisetové bitvě, což by se dnes mohlo projevit. „Byl to velmi těžký zápas a teď jsem nesmírně unavený, ale mám den volna a ve čtvrtek bude opět ve velmi dobré formě,“ konstatoval po utkání s Wawrinkou rodák z Buenos Aires.

22. hráč světa letos získal jednu trofej pro vítěze podniku ATP, když přemožitele nenašel v Acapulcu. Týden před tím došel do semifinále v brazilském Costa Do Sauipe stejně jako na antuce ve Stuttgartu. Čtvrtfinále si zahrál na prestižních podnicích v Miami, Indian Wells a Římě.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Ferrer jasným favoritem zápasu s kursem 1.19. Jestliže věříte v jeho klopýtnutí a tím pádem postup Argentince do semifinále, tak využijte kurs 3.69. Jestliže si nejste prozatím jisti svou sázkou, tak si počkejte a poté sázejte live u bwin.

Reklama