Hlavní obsah

Gambrinus liga očima Luďka Zelenky

Ani jeden z dvou nejlepších týmů Gambrinus ligy v tomto neuspěje. Myslí si to jablonecký útočník Luděk Zelenka, který pro Eurotip.cz šesté kolo nejvyšší české soutěže okomentoval.

Článek

Jedním ze dvou zmiňovaných týmů jsou Teplice. Severočeši byli v prvních pěti zápasech suverénní, v tom šestém sice remizovali v Brně 2:2, i to jim ale stačí k tomu, aby byli v čele tabulky Gambrinus ligy. Ani Zlín si ale nevede špatně, zvlášť doma, kde porazil České Budějovice a dokázal sebrat dva body Ostravě. "Teplice ztratily body až teď v Brně, ale já si myslím, že nejsou zas tak dobrý. Zlín doma moc body neztrácí, já si myslím, že to bude buď jednička nebo remíza," tipuje Luděk Zelenka.

Zatímco v prvním sobotním utkání na sebe narazí dva rozjetí soupeři, v případě duelu Liberec - Plzeň to neplatí. Plzeň na tom není nejhůř a také ona se drží v první polovině tabulky, Liberec je ale na úplném dně tabulky a na první výhru čeká jako na smilování. "Liberec už musí každopádně bodovat naplno, aby opustil to poslední místo. Tam budou hrát hodně na vítězství a věřím, že se jim to podaří. Plzeň umí bejt nepříjemná, ale jsem přesvědčenej, že bude jednička," tvrdí hráč Jablonce.

Pokud Liberec zvítězí, minimálně na několik hodin přeskočí hned tři soupeře. Jedním z týmů, které se pohybují na spodku tabulky Gambrinus ligy, jsou i České Budějovice. Těm se ani pod novým trenérem Strakou příliš nedaří, což se pokusí napravit proti Žižkovu. "Budějovice teď dostaly bůra na Kladně, takže tam asi není dobrá atmosféra... Žižkov teď nehraje špatně, s Libercem mohl vyhrát, je to nepříjemnej soupeř, ale Budějky už nemají jinou možnost. Těžko si můžou přát lepšího soupeře, aby se chytly, myslím, že bude jednička," věří v další domácí vítězství útočník.

Po remíze v Brně Teplice vystřídaly na prvním místě Slavii, to ale sešívané určitě tolik nepálí. Poté, co si vydřeli postup do Ligy mistrů, se v ní i skvěle uvedli, když dokázali porazit Steauu Bukurešť 2:1. Vladimír Šmicer ale sledoval zápas jen jako divák a Brabec s Latkou se Slavii zranili během zápasu. Toho by mohli v derby využít hráči Bohemians, kterých se pořád drží střelecká smůla. "Slavia je v laufu, po Lize mistrů to ale trochu prostřídá, myslím si, že budou hrát hráči, kteří až tolik nehráli. Bohemka ale doma nehraje tak dobře jako venku, musí tvořit hru a nemyslím si, že by jí to moc šlo... Myslím si, že tam bude remíza," tipuje hráč, který v minulosti sám oblékal dres Slavie.

Nyní hájí Luděk Zelenka barvy Jablonce, který sice už čtyři zápasy neprohrál, v posledním kole ale doma ztratil body s Bohemians. Severočeši se v neděli představí na stadionu v Brně, v jehož dresu střílel Zelenka góly ještě v loňské sezoně. "To pro mě bude hodně zajímavý. Věřím, že se po ne úplně dobrých výkonech zvedneme. Brno hraje hodně dopředu, není to žádná betonárka, takže věřím, že se nám tam podaří nějaký protiútoky zakončit a že vyhrajeme," věří ve vítězství hostů útočník.

Stejně gólů jako za předchozích pět kol dohromady vstřelilo v posledním kole Kladno. Středočeši doma deklasovali České Budějovice 5:1, nyní ale míří ven, kde se jim daří o poznání méně. Domácí Most by toho mohl využít, sám má však na domácím hřišti problémy: jediný bod tam dokázal uhrát po remíze s Plzní, zato už stihl prohrát se Slavií a Teplicemi. "Most je zatím takovej nevyzpytatelnej manšaft, ale na to, jak jsem ho já osobně podceňoval, sem tam nějaký výsledky udělá, i když o ně hodně přichází v posledních minutách. Kladno je teď po výhře nad Budějovicema nahoře, Most ho ale teď podle mě vrátí na zem," tipuje výhru Mostu expert.

Pokud Slavia a Teplice skutečně klopýtnou, bude je moci o několik hodin později přeskočit Baník Ostrava. Ten v posledním kole vybojoval důležitý bod na Strahově se Slavií a dobrou formu se nyní pokusí potvrdit i proti Olomouci, která venku ve třech zápasech ještě neskórovala. "Ostrava je ve velkým laufu a i když je to derby, vsadil bych si jedničku. Baník má velkou ofenzivní sílu, myslím, že Olomouc porazí," tvrdí jablonecký hráč.

Pondělní dohrávka má na programu souboj Sparta - Mladá Boleslav. Letenští jsou v poslední době pod velkým tlakem; před týdnem v lize poprvé prohráli na hřišti Teplic a zápas měl pro ně ještě dohru v podobě peněžní pokuty a trestů pro Tomáše Řepku a Martina Abrahama. Ve čtvrtek navíc doma určitě neoslnili proti dánskému celku Odense v Poháru UEFA, a v takovém stavu přivítají Mladou Boleslav, která po dvou úvodních prohrách čtyřikrát v řadě bodovala. "Sparta má takový výkony, že se jí jednou daří a jednou ne, někdy ani hrát na sto procent nemusí a nějak to tam dotlačí... Myslím, že tam Boleslav prohraje, ale nebude to asi nic výraznýho, bude to vydřený vítězství," uzavírá Luděk Zelenka.

Reklama