Hlavní obsah

Carling Cup: Arsenal hostí Newcastle

Prestižní souboj bude dnes k vidění na londýnském stadionu Emirates. Domácí Gunners totiž v rámci 3. kola Carling Cupu přivítají Straky z Newcastlu, v jejichž sestavě nebude chybět David Rozehnal.

Článek

Na druhé straně český zástupce nebude, jelikož Tomáš Rosický má stále svalové problémy a Arsene Wenger dá dnes navíc šanci mladíkům. V nominaci pro utkání tak chybí například Cesc Fabregas, Gilberto Silva nebo Robin Van Persie. „Všichni Arsenovi hráči jsou mladí a všichni mají zkušenosti,“ řekl Wengerův dnešní protějšek Sam Allardyce.

V sestavě se tak objeví třeba brankář polský Lukasz Fabianski, který si odbude v dresu Kanonýrů premiéru stejně jako Lassana Diarra, jenž přišel nedávno z Chelsea. Po návratu z hostování v Birminghamu dostane šanci i devatenáctiletý dánský forvard Nicklas Bendtner. Po zranění se do zápasového tempa dostane také Emmanuel Eboue, zatímco William Gallas je stále mimo hru.

Na druhé straně hřiště bude stát Newcastle, který takovéto rošády rozhodně neplánuje. Manažer Newcastlu Allardyce pošle na hřiště i Marka Viduku, který se o víkendu vrátil po zranění ve velkém stylu. 17milionová posila Strak přispěla k vítězství 3:1 s West Hamem dvěma brankami. Moc dobře si naopak opět nevedl Michael Owen, jehož už v 51. minutě střídal Obafemi Martins. Právě Nigérijec by měl dnes na hrotu operovat po boku Viduky, jelikož se Owen o víkendu lehce zranil a v nominaci na dnešní utkání chybí.

„Soupeřovi hráči mají zkušenosti, není to o věku. Jsou velmi talentovaní na to, aby zvládali utkání Carling Cupu, což potvrdili loni (Arsenal došel do finále). Letos by díky dalším zkušenostem měli bát ještě lepší,“ konstatoval trenér Newcastlu.

I přes mladou sestavu vstoupí Arsenal do utkání jako favorit. Na vítězství svěřenců Arsene Wengera vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.75. Myslíte si, že Newcastle využije „slabší“ sestavy domácích a zvítězí, pak si vsaďte v kursu 4.15. Remízu ocenili experti bwin hodnotou 3.35.

Reklama