Hlavní obsah

Rozjetá Barcelona míří do Stuttgartu

Těžkým obdobím prochází úřadující německý mistr ze Stuttgartu. Hráči trenéra Veha jsou v tabulce až desátí a nevydařil se jim ani vstup do Ligy mistrů, v níž prohráli s Glasgow Rangers. Dnes si mohou zvýšit šance na postup do dalších bojů ve druhém utkání, soupeřem jim ovšem nebude nikdo menší, než slavná Barcelona.

Článek

Už při pouhém pohledu na tabulku bundesligy je zřejmé, kde je zakopaný pes. Na vlastním stadionu je zatím Stuttgart k neporažení, ze čtyř zápasů ztratili Vehovi svěřenci body jen se Schalke, které si odtud odvezlo remízu 2:2. Obrovský problém má Stuttgart se zápasy, které hraje na cizích hřištích. V domácí soutěži odehrál čtyři a vedle potupného skóre 3:10 má vůbec nejhorší bilanci 0-0-4. A to neměl nejtěžší soupeře; berlínská Hertha a Werder Brémy jsou sice těžko k poražení, na hřištích Karlsruheru a Rostocku ale úřadující mistr měl bodovat. Po sobotní porážce 1:2 v Rostocku tak v tabulce zůstává na 10. místě s desetibodovou ztrátou na Bayern Mnichov, což hráčům určitě na klid nedodalo. A že ho potřebují - v Lize mistrů totiž nezvládli první utkání na hřišti Glasgow Rangers, přestože vedli po gólu Gomeze, a pokud prohrají i dnes s Barcelonou, s jejich postupem to bude hodně nahnuté. "Jestli budeme v obraně dělat podobné chyby jako s Rostockem, pak to s Barcelonou budeme mít hodně těžké," varuje Armin Veh. "Neumím si představit, že Barceloně dovolíme méně šancí než Rostocku. Prostě je nesmíme nechat skórovat tak snadno," dodal trenér, který dnes bude postrádat Matthieu Delpierrea a Hitzlspergera.

Důvod k obavám je v tomto případě rozhodně opodstatněný. Barcelona totiž disponuje obrovskou útočnou silou, které jen málokdo dokáže odolat. Trenér katalánského klubu Rijkaard sice nemohl v minulých dnech postavit hvězdného Ronaldinha, ovšem na hře španělského velkoklubu to nebylo znát. Na svém stadionu porazila Barcelona Bilbao, Sevillu i Zaragozu a po dvou bezgólových remízách na hřištích soupeřů o víkendu udeřila i venku: obětí Katalánců se stalo Levante, které doma kapitulovalo 1:4. Zatímco v dřívejších utkáních zářil především Argentinec Messi, hvězdou utkání v Levante byl Thierry Henry. Francouzský reprezentant se do té doby v lize střelecky trápil, Levante ale dokázal nasázet tři góly během 49 minut svého pobytu na hřišti. Do sestavy se dnes navíc vrací uzdravený Ronaldinho, který letos zatím sklízí nebývalou kritiku. Na hřiště se tak Brazilec podívá poprvé od prvního letošního zápasu Barcelony v Lize mistrů; v polovině září Barcelona porazila Lyon 3:0, když k vlastnímu gólu Clerca přidali ještě další dva Messi a Henry. Před dnešním soubojem, ve kterém může Barcelona udělat důležitý krok k postupu, se trenéru Rijkaardovi kromě Ronaldinha vrátí do sestavy ještě Mexičan Marquez, který o víkendu nenastoupil kvůli zraněné "achillovce", mimo hru jsou ale stále Zambrotta, Eto'o i Edmilson.

Přestože se Stuttgartu na stadionu Gottlieba-Daimlera letos daří, je podle bookmakerů favoritem utkání Barcelona, na kterou vypsali kurs 1.55. Myslíte si, že se Stuttgart nelekne slavného soupeře a dnes uhraje alespoň bod? Pak si vsaďte na neprohru Němců s kursem 2.10. A pokud se nemůžete rozhodnout, počkejte si do úvodního hvizdu a potom začněte sázet live!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.