Hlavní obsah

Tvrdé údery: Fish vs. Ljubičič

Třetí hrací den probíhajícího tenisového podniku ATP ve Vídni uzavře duel dvou hráčů, kteří na razanci úderů nikdy nešetřili. Mardy Fish s Ivanem Ljubičičem se střetli zatím dvakrát a oba hráči si připsali po jednom vítězství.

Článek

Chorvat na Američana vyzrál už v roce 2003, kdy si s ním v pohodě poradil v rámci Davis Cupu. Letos na Australian Open byl ale úspěšnější Fish, který o dva roky staršího soupeře porazil ve čtyřech setech.

Ivan Ljubičič si nedávno připsal jubilejní 300. vítězství na okruhu v kariéře. Stalo se tak na podniku v Miami, kde momentálně 13. hráč světa skončil až v semifinále na raketě Argentince Caňase. Stejně daleko se probojoval ihned po US Open v Pekingu, tam prohrál s pozdějším vítězem Fernandem Gonzalezem.

Těmito výsledky jen navázal na své předchozí letošní úspěchy - triumfoval na turnaji v Doha, finálovou účastí okořenil podniky v Záhřebu a Rotterdamu. Čtvrtfinále si navíc zahrál i na turnaji ATP Masters Series v Indian Wells, kde nestačil na silného Andy Roddicka. Nutno podotknout, že tyto všechny úspěchy zaznamenal Chorvat na tvrdém povrchu. Z tohoto pohledu by se mu mělo aktuálně dařit ve Vídni, kde si už v úvodním kole poradil s domácím Haider-Maurerem.

Dnes ho však čeká rozhodně kvalitnější soupeř v podobě Mardyho Fishe. Ten byl v roce 2005 blízko konci kariéry, když měl velké problémy se zápěstím. 25letý Američan však podstoupil dvě operace a na dvorce se vrátil v plné síle. Loňskou sezonu začal jako 341. hráč světa, ale nakonec jí zakončil v TOP 50. Letošní rok odstartoval opět velmi dobře, když na tvrdém povrchu v Aucklandu nestačil až v semifinále na Davida Ferrera. O týden později na Australian Open překvapil vyřazením svého dnešního soupeře a cesta turnajem 25letého tenisty skončila až ve čtvrtfinále, kde prohrál s krajanem Roddickem. Mezi nejlepší osmičkou následně nechyběl v San Jose.

Solidní formu potvrdil aktuálně 39. hráč světa v Memphisu, kde prohrál až v semifinále s Tommy Haasem. Po té se však dlouho výsledkově hledal, když úspěchu dosáhl až v srpnu na domácí půdě v New Haven - v poslední přípravě před US Open dokráčel až do finále, kde prohrál s krajanem Blakem. Ve Flushing Meadows mu však konečnou vystavil ve druhém kole po pětisetové bitvě Tommy Robredo. Od té doby nehrál, představil se až tento týden v úvodním kole vídeňského podniku, ve kterém porazil jiného Španěla - Nicolase Almagra.

Favoritem dnešního zápasu je Ivan Ljubičič, na jehož vítězství vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.28. Pokud věříte, že Mardy Fish postoupí v hlavní rakouské metropoli nejméně do třetího kola, je tu pro vás kurs 3.03.

Reklama