Hlavní obsah

Rozjetý Villareal přivítá Fiorentinu

Dva týmy, kterým se mimořádně vydařil vstup do nové sezony, se dnes utkají ve Villarealu. Domácí tým se v úvodním duelu základní skupiny Poháru UEFA utká s Fiorentinou, momentálně třetím týmem Serie A.

Foto: REUTERS

Villarealu v utkání s Torpédem Moskva

Článek

Pohár UEFA v posledních čtyřech letech třikrát putoval do Španělska, díky Seville a Valencii. Tyto týmy nyní bojují v Lize mistrů, to ale neznamená, že by si španělský klub nemohl připsat další úspěch. Mezi mužstvy, které si dělají zálusk na zisk poháru, je totiž Villareal, který se letos zatím prezentuje ve skvělé formě. Tým trenéra Manuela Pellegriniho je ve výjimečně vyrovnané Primera Division na druhém místě, pouhý bod za Realem Madrid. Právě s tímto soupeřem letos doma selhal, z dalších sedmi zápasů ale vyválčil osmnáct bodů. Poslední výhru si Villareal připsal o víkendu proti slavné Barceloně; Marcos Senna dvakrát nezaváhal a proměnil pokutové kopy, jeho tým zvítězil 3:1 a jako první tak připravil Barcelonu o neporazitelnost. S čistou hlavou se nyní Pellegriniho svěřenci mohou vrhnout do boje v základní skupině Poháru UEFA, kde už v kvalifikaci porazili BATE Borisov celkovým skóre 6-1. "Naším cílem je dostat se ze skupiny a nejlépe je začít výhrou. Když hned na začátku ztratíte, je to vždycky těžší," prohlásil před utkáním obránce Joan Capdevila, který ví, že to jeho tým nebude mít proti Italům jednoduché. "Fiorentina je momentálně jeden z nejsilnějších týmů v Itálii. Bude to atraktivní zápas, ale bojím se, že proti nám vyrukují s defenzivou a budou se snažit využít sebemenší příležitost". "Tento zápas nemá favorita, je to 50-50. Fiorentina má vynikající tým a zvlášť po jejich nedělním vítězství budou motivovaní," dodává veterán Jon Dahl Tomasson, do jehož týmu se proti Fiorentině vrací střelec Giuseppe Rossi, který proti Barceloně chyběl kvůli trestu.

Ve zmiňovaném nedělním utkání Fiorentina porazila Sienu 3:0 a udržela si tak třetí místo v nejvyšší italské soutěži - a to už má za sebou těžké zápasy proti AC Milán a Juventusu. S oběma silnými soupeři remizovala 1:1 a protože i s těmi slabšími přinejhorším remizovala, je spolu s Interem jediným mužstvem, které letos ještě neprohrálo. V Poháru UEFA ale tak suverénní zatím nebyli: po slibné remíze 1:1 na půdě Groningenu mohli doma rozhodnout, zápas ale skončil také 1:1 a o svém postupu tak Italové rozhodli až v penaltovém rozstřelu. To už je ale více než měsíc a poslední výsledky Fiorentiny jsou pro Villareal varující. "Vím, že mají takové hráče, jako je Mutu nebo Vieri. Nebude snadné je porazit," konstatoval záložník Villarealu Cani. Do sestavy hostů se navíc vrací obránce Tomáš Ujfaluši, uzdravený Martin Jorgensen a v pořádku by už měli být i Adrian Mutu a Pablo Osvaldo.

V souboji dvou vyrovnaných tým by mohlo rozhodovat domácí prostředí a právě to je možná důvodem, proč bookmakeři považují Villareal za favorita, na kterého vypsali kurs 1.75. Myslíte si, že opatrná taktika Fiorentiny přinese Italům úspěch? Potom si vsaďte na jejich neprohru, kurs na ni je 1.88.

Reklama