Hlavní obsah

Potvrdí Villareal formu i proti Seville?

Španělská fotbalová Primera Division má dnes na programu osm zápasů 12. kola. Po včerejší šokující porážce Barcelony na hřišti Getafe se může na druhé místo tabulky vyhoupnout ambiciózní Villareal. Toho však na domácím stánku El Madrigal nečeká vůbec nic jednoduchého - přivítá totiž účastníka Ligy mistrů, momentálně desátou Sevillu.

Článek

Villareal, kdysi provinční klub z madridského předměstí, je nyní hrozbou pro všechny velkokluby ve Španělsku. Po jedenácti odehraných zápasech má na kontě 24 bodů za osm vítězství a tři porážky. Že se momentálně jedná o jeden z nejlepších klubů ve Španělsku nám svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho ukázali před třemi týdny, kdy doma porazili věhlasnou Barcelonu rozdílem třídy 3:1. A i v dalších zápasech se madridskému týmu dařilo, především střelecky. Ve vloženém 10. kole porazil doma 3:0 odevzdané Levante a minulý týden vyhrál přestřelku na stadionu Atletika Madrid v poměru 3:4. O síle tohoto týmu hovoří i fakt, že v posledním zápase prohrával již 2:0 po 25 minutách. Nicméně nesložil zbraně a ještě do poločasu vyrovnal. O konečném vítězství „žluté ponorky“ pak rozhodl Nihat Kahveci minutu před koncem.

V dnešním zápase však bude Villarealu citelně chybět nejlepší střelec Giuseppe Rossi, který v této sezoně zatížil konta soupeřů již sedmi brankami. Na marodce je rovněž obránce Javi Venta. Villareal prohrál doma se Sevillou naposledy v roce 2002. V loňské sezoně, kdy Sevilla skončila v tabulce třetí, ji dokonce hráči „žluté ponorky“ jednou porazili a jednou s ní remizovali.

Fotbalisté z andaluské metropole se pomalu učí, jaké to je hrát bez pokynů trenéra Juande Ramose. Ten nedávno ukončil své dlouholeté angažmá v tomto klubu a na jeho místě je prozatím bývalý trenér rezervního týmu Manolo Jimenez. Ten však působí velmi odhodlaně, což dokládají i následující slova k dnešnímu střetnutí: „Krůček po krůčku nabíráme dobrou formu, což by se mělo pozitivně projevit i v dnešním zápase na hřišti velmi silného Villarealu.“ Slova trenéra potvrzují i fakta. Před týdnem Sevilla na domácím hřišti porazila 2:0 Real Madrid, v 9. kole Valencii dokonce 3:0.

Na hřištích soupeřů je ovšem Sevilla slaboučká, ze čtyř zápasů vydolovala pouhé tři body za vítězství na půdě posledního Levante. I tento fakt by měl pozvednout sebevědomí Villarealu. I přesto, že Sevilla je momentálně desátá a venku se jí nedaří, má stále vynikající ofenzivu. V jejím čele stojí Frederic Kanouté a Luis Fabiano, kteří dohromady nasázeli ve španělské lize již 12 branek. Střelecky se v poslední době daří i Renatovi, který dvěma góly sestřelil ve středečním zápase Ligy mistrů Steau Bukurešť. Je tedy i otázkou pro trenéra Jimeneze, koho na hrot postaví. Anebo zda Renato bude operovat za útočnou dvojicí Kanouté-Fabiano. Jinak absence v týmu Sevilly jsou minimální.

Na obou týmech se může částečně podepsat i daleké cestování na východ. Sevilla ve středu hrála Ligu mistrů v Bukurešti, Villareal přicestoval do naší vlasti ke čtvrtečnímu utkání Poháru UEFA s Mladou Boleslaví. Oba španělské týmy však zaznamenaly vítězství.

Na Villareal jsou často vypisovány vysoké kursy a i dnes je na vítězství „žluté ponorky“ lákavý kurs kursem 2.35. Na případnou remízu si sázkaři u společnosti bwin mohou vsadit v kursu kursem 2.90. A kdo věří zlepšující se Seville, má možnost znásobit svůj vklad líbivým kursem kursem 3.00 rovné.

Reklama