Hlavní obsah

Utah chce ve Phoenixu ukončit černou sérii

O vedení v Severozápadní divizi přišli včera basketbalisté Utahu. Překvapivě totiž nestačili na Portland, který jim připravil čtvrtou porážku v řadě. Dokáží se Jazzmani vzpamatovat na půdě silného Phoenixu?

Článek

Pro hráče Utahu je to vystřízlivění poté, jak vstoupili do nové sezony. Za celý listopad prohráli hráči trenéra Sloana jen pět zápasů, zatímco jich 11 vyhráli. Doma navíc kapitulovali jen jednou, když podlehli nevyzpytatelnému Houstonu. Vítězství 110-101 nad Miami na začátku prosince ale bylo zatím poslední, kterým Jazzmani své fanoušky potěšili. Čekala je třízápasová šňůra po palubovkách soupeřů, při níž Utah totálně vyhořel v obraně. Hned v prvním utkání mu slabé Sacramento nasázelo 117 bodů a zvítězilo 117-107. Poté Sloanovy svěřence čekala zastávka v San Antoniu a přestože domácím chyběl Tim Duncan, výsledkem byla další prohra Utahu, tentokrát 98-104. A Jazzmani poté nezvládli ani třetí zápas; Dallas se dokázal zmátořit po dvou porážkách a zvítězil v divoké přestřelce 125-117. Tyto porážky by ještě mohl omlouvat těžký los, ale včera se Utah znovu představil doma a po dvoudenním odpočinku přivítal soupeře z Portlandu. Tomu navíc chyběl zraněný nejlepší střelec a nejlépe doskakující hráč LaMarcus Aldridge, Utah ale znovu zápas nezvládl a prohrál 89-97. "Nedáváme do hry dost energie, pořádně nebráníme. Prostě nás udolali," řekl po utkání rozehrávač Deron Williams, autor 11 bodů a devíti asistencí.

Pokud Utah nebude do hry dávat dost energie ani dnes, zřejmě to s ním nedopadne dobře. Po utkání s Portlandem totiž cestoval do Phoenixu, kde ho čeká zápas s jedním z nejrychleji hrajících týmů NBA. A navíc, Phoenix je na tom podobně, jako byl před několika dny Dallas - po dvou překvapivých prohrách má dnes co napravovat. Vedoucí tým Pacifické divize absolvoval na začátku prosince náročný trip po hřištích soupeřů. Načal ho výhrou v New Yorku, o dva dny později Suns zvítězili v Indianě, v Torontu poté nastříleli 136 bodů a znovu zvítězili a v pátek uspěil i ve Washingtonu. Na hráčích se ale zřejmě podepsal těžký program. Svou cestu totiž zakončili prohrou 93-100 na půdě Minnesoty, nejslabšího mužstva soutěže, a pak - stejně jako Utah - nezvládli návrat domů. V pondělí se před svými fanoušky představili proti Miami a se soupeřem, který celý zápas odehrál v sedmi hráčích, prohrál 113-117. Největší škodu Phoenixu napáchal Dwyane Wade, který se začíná dostávat do své obvyklé formy. "Chce to ho držet co nejdál od koše. Jeho hra je založená na nájezdech pod koš a na trestných hodech," řekl po zápase Raja Bell, který měl za úkol Wadea hlídat. "Zkoušel jsem to, ale asi jsem mu nechal moc prostoru," dodal. Hvězdný rozehrávač Steve Nash si ale z prohry příliš starostí nedělal. "Musíme jít dál a zapomenout na to, co bylo. Prostě nás porazili. Nehráli jsme dost dobře."

Zatímco v minulém zápase Phoenix nejvíc trápil krajní rozehrávač Wade, dnes největší nebezpečí hrozí od podkošových hráčů Utahu, především Carlose Boozera. Myslíte si, že si s nimi Suns poradí, nebo se dnes podle vás budou radovat hosté? Vsaďte si na zápas Phoenix - Utah!

Reklama