Hlavní obsah

Heerenveen přivítá vedoucí Feyenoord

Nizozemská Eredivise má dnes na programu zbylé zápasy 18. kola. V jednom z nich přivítá Heerenveen vedoucí Feyenoord Rotterdam, který po dlouhých devíti letech touží po titulu.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Ani Heerenveen však nemá letos malé ambice, což dokládá jeho postavení v tabulce, v níž figuruje na páté příčce se 4bodovou ztrátou na druhý Eindhoven. Toto postavení si muži trenéra Gertjana Verbeeka zajistili především díky velmi dobrým výsledkům z poslední doby. Nebereme-li v úvahu poslední dva zápasy, vyhráli hned devět soubojů z deseti, ve kterých vstřelili dokonce 30 branek.

Poslední dva duely však Heerenveenu nevyšly, když prohrál s Twente i Rodou Kerkrade. Dnes chtějí Verbeekovi svěřenci zastavit tuto nepříjemnou sérii, i když vědí, že to nebude nic jednoduchého. Na hřišti se navíc pravděpodobně neobjeví klíčový brazilský útočník Afonso Alves, který má poraněný sval. „Je malá šance, že bude hrát, ale nejsem velký optimista,“ konstatoval kouč domácích, jemuž se naopak vrací do sestavy obránce Gianni Zuiverloon. Hrát ale nemohou vykartovaní Michel Breuer a Michael Bradley. Zranění jsou navíc záložníci Geert-Arend Roorda a Thomas Prager, nejistý je start obránce Kristiana Bak-Nielsena.

Těchto absencí dnes bude Feyenoord jistě chtít využít a třemi body si upevnit svou vedoucí příčku v tabulce. V poslední době má celek z Rotterdamu velmi dobrou formu, když během čtyř utkání neinkasoval, naopak dokázal skórovat hned osmkrát. Poslední vítězství si připsal ve středu v derby se Spartou, když se dvěma góly blýskl kanonýr Roy Makaay, jenž se letos trefil už jedenáctkrát. Bývalý hráč Bayernu Mnichov nebude dnes na hřišti bezesporu chybět, což se nedá říci o triu Tim Vincken, Sherif Ekramy a Ron Vlaar.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin favorita, když na domácí vypsali kurs 2.90. Remíza je oceněna hodnotou 3.20 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 2.20.

Reklama