Hlavní obsah

Nastartuje Portland novou sérii v Minnesotě?

Veliké rozčarování prožívají letos fanoušci basketbalového týmu z Minnesoty. Timberwolves mají před blížící se polovinou sezony bilanci 4-26 a jsou bezkonkurenčně nejhorším týmem NBA. Polepší si alespoň trochu v dnešním zápase s Portlandem?

Článek

Příznivcům Minnesoty bylo jasné, že jejich oblíbený tým v letošní sezoně vysoké ambice mít nebude. Před sezonou totiž odešel hvězdný Kevin Garnett, kolem kterého se vedení klubu nepodařilo vybudovat tým, který by navázal na úspěšné sezony před několika lety. Funkci lídra po něm měl převzít Al Jefferson - nová tvář, kterou Timberwolves dostali výměnou za Garnetta. Jefferson nebyl jediný, koho Minnesota za Garnetta dostala, jen on se ale dokázal v novém mužstvu chytit. S 20 body a 12 doskoky na zápas vyčnívá nad zbytkem týmu, který od začátku listopadu dokázal vyhrát pouhé čtyři zápasy. "Nešťastnými" soupeři Minnesoty byli hráči Sacramenta, New Orleans, Phoenixu a Indiany; v dalších 26 zápasech odešla Minnesota poražena. Na konci roku hráči trenéra ??? neuspěli ani jednou na svém tripu po hřištích soupeřů. Po výhře sahali jen na půdě Golden State a oslabených Los Angeles Clippers, v New Orleans, Portlandu a Seattlu prohráli vždy dvouciferným rozdílem. Na sebevědomí jim určitě nepřidala hlavně zmiňovaná porážka od Clippers; na začátku poslední čtvrtiny vedli ještě o deset bodů, domácí je ale v posledním dějství převálcovali 32-12 a odsoudili Minnesotu k další porážce. "Nejsou dobří, takže i my jsme byli schopni je porazit," řekl sebeironicky po utkání pivot Clippers Chris Kaman. "Ani my nejsme dobří. Je to jako by dva nejhorší týmy v lize hrály proti sobě."

Přesně takového soupeře potřebuje Portland k tomu, aby si zadělal na další vynikající sérii. Trail Blazers, kterým celou sezonu chybí draftovaný pivot Greg Oden, patří k nejpříjemnějším překvapením letošní sezony. V listopadu se hráči trenéra McMillana ještě trápili a na konci měsíce měli zápornou bilanci. Po porážce na palubovce San Antonia se ale neuvěřitelně zvedli a vyhráli 13 zápasů v řadě. McMillanovi svěřenci se tak najednou v Severozápadní divizi vyšvihli na druhé místo za Denver a chystali se překonat klubový rekord 16 vítězství v řadě. To jim ovšem překazil Utah. Mužstvo, které Portland v uplynulých týdnech dvakrát porazil, na Silvestra jako teprve druhé dokázalo v prosinci Trail Blazers porazit a vyhrálo 111-101. "Pro nás to byl skvělý měsíc. Prohráli jsme první zápas v měsíci a pak až poslední. Když se vám něco takového povede, je to znamení, že naše mladé mužstvo vyzrává. Nemůžete vyhrát vždycky. Rádi bychom, ale Utah hrál dnes skvěle," konstatoval po utkání Brandon Roy, autor 17 bodů.

Dosavadním výkonům obou dnešních soupeřů odpovídají také kursy, které na ně vypsali bookmakeři. Minnesota sice hraje na domácí půdě, přesto je papírovým outsiderem, na kterého si můžete vsadit v kursu 3.00. Myslíte si, že se Portland vrátí na vítěznou vlnu už dnes? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 1.40.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.