Hlavní obsah

Bundesliga vstoupí do druhé poloviny

Příznivci německé bundesligy se konečně dočkali; po dlouhém měsíci a půl je zpět. Úvodní jarní zápas hostí Roztok, na jehož stadionu se představí lídr tabulky - Bayern Mnichov.

Článek

Podzimní duel skončil jasným vítězstvím 3:0 ve prospěch mnichovských, a už z tohoto výsledku je jasné, o co budou oba celky na jaře hrát. Hansu čeká těžký boj o udržení, jelikož do druhé poloviny vstupuje s náskokem pouhých dvou bodů na sestupovou pozici. Naopak Bayern má pouze ty nejvyšší cíle a vše ostatní než titul, by bylo zklamání. Lehké to však mít nebude, nýbrž druhé Brémy jsou v tuto chvíli horší pouze o skóre.

Kouč celku z Allianz Arény Ottmar Hitzfeld má tak před sebou těžký poslední půl rok, po němž usedne do trenérského křesla ambiciózní Jurgen Klinsmann. „Jsem potěšený, že konečně začíná jarní část sezony, ale naše výkony musíme zlepšit o 20 až 30 %,“ konstatoval kouč, který jako jediný v historii dokázal s různými kluby vyhrát Pohár mistrů evropských zemí a novodobou Ligu mistrů. Podle všeho skončí po letošní sezoně i hrající brankářská legenda tohoto klubu Oliver Kahn, který je v Bayernu už od roku 1994 a do dnešního dne odchytal neuvěřitelných 415 zápasů.

V úvodním duelu se na hřišti Roztoku nepředstaví vykartovaný Bastian Schweinsteiger a zranění Marcell Jansen s novou posilou Brenem. Osmnáctiletý Brazilec má podle odborníků velký potenciál, což loni dokazoval v Sao Paulo a investovaných 18 miliónů euro by Bayern mohl dobře zúročit. Ve stoperské dvojici se představí tradiční dvojice Van Buyten - Lucio, Valerien Ismael přestoupil do Hannoveru.

Jak už bylo zmíněno, Hansu čeká rovněž těžké jaro a trenér Frank Pagelsdorf by byl jistě rád, kdyby jeho svěřenci odstartovali úspěchem. Za ten by se jistě dala považovat i remíza, nýbrž Bayern patří opravdu k tomu nejlepšímu, co bundesliga může nabídnout. Premiéru si dnes v dresu Roztoku odbude Brazilec Gledson, který v zimní přestávce přišel ze Stuttgartu a výrazně by měl vyztužit obranou linii.

Na vítězství domácí Hansy určila sázková kancelář bwin vysoký kurs 8.50. Na výhru Bayernu vypsali bookmakeři kurs 1.33 a pokud věříte, že utkání skončí remízou, je tu pro vás kurs 4.30.

Reklama