Hlavní obsah

Kdo se v semifinále postaví domácí Ghaně?

Před dvěma lety se stalo čtvrtfinále Poháru afrických národů Kamerunu osudným, když nestačil na Pobřeží slonoviny. Letos se pokusí o reparát proti Tunisku. Vítěz duelu si zahraje semifinále s domácí Ghanou.

Článek

Nezkrotní lvi z Kamerunu jsou jedním z horkých kandidátů na zisk titulu, což by jistě rádi potvrdili pátou trofejí z Poháru afrických národů. Poslední šampionát tomuto mužstvu moc nevyšel - skupinou sice prošlo bez ztráty bodu, ale ve čtvrtfinále podlehlo Pobřeží slonoviny. Letos tento scénář naprosto stejný jistě nebude. Svěřenci trenéra Otta Pfistera totiž ve skupině nebyli tak suverénní, jelikož na úvod prohráli s obhájci titulu z Egypta.

Ve zbylých dvou duelech však už nezaváhali, když si s přehledem poradili jak se Zambií, tak i Súdánem. Pěti brankami se už na šampionátu blýskl Samuel Eto'o, jenž se v Poháru afrických národů trefil celkově sedmnáctkrát a pokořil tak už o dvě branky historický rekord Laurenta Pokoua. „Nezačali jsme turnaj dobře, ale po prvním zápase jsme si všichni sedli pohromadě a shodli se, že nechceme skončit brzy. Věděli jsme, že máme dobré hráče a bylo naší povinností společně změnit situaci,“ řekl obránce Andre Bikey, působící v Readingu.

Tunisko bez zraněných legionářů Hatema Trabelsiho a Hameda Namouchiho, postoupilo do čtvrtfinále na jednu stranu bez problémů, na druhou dosti těsně. V úvodním zápase měli svěřenci Rogera Lemerra velké štěstí, když po špatném výkonu remizovali se Senegalem. Následně však jednoznačně přehráli JAR a do posledního duelu s Angolou vstupovali s vidinou postupové remízy. Ta se nakonec zrodila a mezi nejlepší osmičku dopomohla i účastníkovi předloňského světového šampionátu v Německu.

„Hráli jsme se třemi velmi těžkými soupeři a skončili jsme první v tabulce,“ konstatoval záložník Chaker Zouaghi. „Od teď nás nečeká žádný naivní tým. Nyní myslíme pouze na Kamerun,“ dodal důležitý muž Tunisanů. Oproti zápasu s Angolou se vracejí do tuniské sestavy Francileudo dos Santos a Yassine Chikhaoui, kteří odpočívali.

Za favorita utkání je považován Kamerun, na který vypsali bookmakeři bwin kurs 2.05. Remízu ocenili hodnotou 3.10 a výhru Tuniska 3.45.

Reklama