Hlavní obsah

Pošle Davenportová USA do vedení?

Nečekanou porážku utrpěla v úvodním duelu Německa s USA v rámci Fed Cupu Lindsay Davenportová se Sabinou Lisickiovou. Spravit chuť si dnes může s Tatianou Malekovou, jenž v prvním zápase podlehla Ashley Harkleroadové.

Článek

Je tomu už půl roku, co se Davenportová vrátila po mateřské dovolené na kurty. Od té doby si na své konto připsala tři turnajové tituly, z toho jeden letos - v Aucklandu. Po tomto titulu jakoby však bývalá světová jednička ztratila dech. Na Australian Open si jen po tuhém boji poradila na úvod se Sarou Erraniovou. Ve druhém kole se s úvodním grandslamem letošní sezony už loučila, jelikož ji vyřadila pozdější vítězka Maria Šarapovová.

Jak už bylo zmíněno, chuť si prozatím nespravila ani v národních barvách, když až 130. hráčce žebříčku WTA podlehla poměrně hladce ve dvou setech. „Nepamatuji si, kdy naposledy jsem zápas takto nezvládla,“ konstatovala po utkání Davenportová. Už včera byly na programu zbylé zápasy, ale La Jolla mají pořadatelé problémy s deštěm a zápasy tak byly odloženy.

Souboj Malekové s dlouhodobě bývalou světovou hráčkou číslo jedna se tak uskuteční až dnes a Němka jistě nebude chtít hrát pouze druhé housle. Podle papírových předpokladů dnes čeká Davenportovou těžší soupeřka než v úvodním zápase, i když rodačce z Bad Saulgau je pouze 20 let. V tuto chvíli však patří do elitní světové stovky, což loni potvrdila triumfem na turnaji série ITF v Bratislavě. Na okruhu WTA se loni probojovala nejdále v Bordeaux, kde vypadla až v semifinále s Bulharkou Pironkovou.

Letos se jí však prozatím moc nevedlo; v Sydney prohrála v úvodním kole po setech 6-1 a 6-2 s Dominikou Cibulkovou a v Melbourne uhrála jen o set více proti Rusce Shvedové. První vítězství nezískala ani předevčírem, kdy opět hladce podlehla Harkleroadové, čímž dovolila Američankám srovnat stav na 1:1.

Myslíte si, že Davenportová dnes dostane USA do vedení? Potom si na Američanku vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.01. Jste-li názoru, že naopak Němka vybojuje pro svůj tým mečbol, pak si vsaďte právě na Malekovou - kurs je 8.27.

Reklama