Hlavní obsah

Formování reprezentace začíná

Netradiční zápas dnes čeká českou fotbalovou reprezentaci. V neoficiálním mezistátním střetnutí se na Kypru utká s Řeckem, v sestavě se objeví všichni, co nemají účast na Euro zdaleka jistou.

Článek

Mnoho hráčů se navíc doposud v národních barvách doposud nepředstavilo, ale i když si dnes odbudou premiéru, může se stát, že je přiblíží evropskému šampionátu. „Vím, že to bude hodně těžké, když jsem se doteď v nároďáku neukázal, ale určitě se chci o Euro pokusit,“ konstatoval jeden z noviců - záložník Jan Rajnoch. Po jeho boku se dnes v sestavě mohou objevit hráči jako Holek, Kalouda, Kladrubský, Pudil, Kaufman či Kúdela.

Na Kypr však neodcestoval kouč Karel Brückner, jehož postihly vysoké horečky a roli lodivoda převzal asistent Petr Rada. „Mrzí mě, že tady pan Brückner není, těšil jsem se na něj. Budu muset zkrátka udělat vše, abych se s ním potkal příště,“ nechal se slyšet Rajnoch, který si jako každý z 27členného výběru bezesporu zahraje dnes s Řeckem nebo zítra Polskem. V mužstvu chybí zranění Rosický, Jankulovski a Galásek, kteří by však měli mít svou nominaci na Euro jistou.

Se stejným plánem jako Češi dorazili na Kypr Řekové. Trenér Otto Rehhagel nominoval ještě o tři hráče více, jejichž síly se chystá kromě dnešního duelu rozložit i do toho s Finskem, který je na programu zítra. Předpokládá se, že v dnešním zápase dostanou přednost rovněž mladší adepti v boji o Euro. Na hřišti se tak pravděpodobně neobjeví Joannis Amanatidis, jenž se o víkendu v dresu Frankfurtu výrazně podílel na hattricku Martina Fenina.

Kursy na všechny sázkové příležitosti jsou hodně vyrovnané. Na vítězství české reprezentace si u společnosti bwin můžete vsadit s kursem 2.60. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte Řekům, vsaďte si za kurs 2.55. Remíza je ohodnocena obligátním kursem 3.10.

Reklama