Hlavní obsah

Řím má Manchesteru co vracet

Stalo se v poslední době už zvykem, že nejtěžší los v Lize mistrů vždy připadne na AS Řím. V loni Giallorossi vypadli s Manchesterem United, a letos se s ním po vyřazení Realu Madrid utkají znovu. Dnes je na programu úvodní zápas, ve kterém se Italové nebudou moci spolehnout na zraněného Francesca Tottiho.

Článek

Je tomu bez tří dnů rok, co AS Řím dokázal na svém stadionu porazit Manchester 2:1. V odvetě však utrpěl debakl 1:7 a se svou účastí v dalších bojích se tak pochopitelně rozloučil. Na podzim se Římané vydali do Manchesteru znova, byť jen za duelem v rámci základní skupiny. Na Old Trafford podali sice výborný výkon, ale střelecky se neprosadili a prohráli nejtěsnějším možným výsledkem. V prosincové odvetě opět na hřišti kralovali, ale nakonec uhráli pouze remízu 1:1.

Dnes si mohou spravit chuť a United vše vrátit, ale už před zápasem se hodně spekuluje, jestli tomu opravdu tak bude. Římská ikona Francesco Totti si totiž o víkendu natáhl stehenní sval a jeho dnešní start je naprosto vyloučen. „Totti je Totti. Ale tým, který není schopen hrát bez jednoho hráče, nemá správnou mentalitu. Jsme velmi silní i bez Tottiho, což dokazuje fakt, že jsme se v této soutěži dostali takhle daleko. Svým hráčům naprosto věřím a jsem si jistý, že na sebe vezmou více zodpovědnosti, jak již tomu jednou bylo, když jsme hráli bez Francesca,“ řekl jasně kouč Spaletti, který se bude pravděpodobně muset obejít i bez Simone Perroty.

Radost z těchto absencí bezesporu má Sir Alex Ferguson, jehož Manchester je v letošní sezoně opět vynikající. Rudí ďáblové o víkendu jen potvrdili své postavení na čele Premier league, když uštědřili debakl 4:0 Aston Ville a míří za obhajobou titulu. Potěšující může být pro Fergusona i fakt, že se dvakrát trefil do černého Wayne Rooney, jehož góly mohou být klíčové i v Lize mistrů.

V milionářské soutěži si Manchester vede prozatím na výbornou, když doposud neprohrál. V osmifinále však neoplýval jistotou, jelikož nejdříve remizoval 1:1 v Lyonu a v domácí odvetě se o postup postaral jedinou brankou zápasu Cristiano Ronaldo. Ten se prosadil i o uplynulém víkendu a zaznamenal tak už svou šestadvacátou letošní soutěžní branku. „Měl jsem štěstí a hrál jsem s mnoha skvělými hráči. Avšak Cristiano musí být na vrcholu jejich pomyslného žebříčku už jen pro to, co dokázal v této sezóně. Vstřelit takové množství branek z jeho postu je prostě úžasné. Nejde jen o to, vždyť už jen způsob, jakým si vytváří šance, z něho dělá obrovskou hrozbu pro ostatní týmy,“ myslí si Ronaldův spoluhráč Paul Scholes.

Jestliže dnes hledáte utkání s favoritem, tak právě toto do vašeho výběru nepatří. Na AS Řím vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.90. Remízu si vsadíte s kursem 3.05 a na vítězství hostů z Anglie za kurs 2.45. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama