Hlavní obsah

San Siro uvidí nedělní šlágr

Nejen Apeninskému poloostrovu, ale celkově celé fotbalové nabídce v Evropě dnes vládne milánské derby mezi AC a Interem. Duel to je o to pikantnější, že Inter může za jistých okolností získat už titul, a bojovat musí i Rossoneri, kteří válčí s Fiorentinou o čtvrtou příčku tabulky.

Článek

Na letošní sezonu nebude milánské AC jistě vzpomínat v dobrém. S Ligou mistrů se rozloučilo hned na úvod jara, když podlehlo Arsenalu a ani v domácí ligové soutěži se mu nedaří. Rossoneri však stále mohou sezonu jakž takž zachránit, bude tomu tak, když skončí na čtvrté příčce tabulky a zajistí si tak místo v kvalifikaci o Ligu mistrů.

O tuto pozici bojují svěřenci Carla Ancelottiho na dálku s Fiorentinou, která má tři kola před koncem o dva body více, ale čekají ji ještě dva zápasy venku. AC hraje naopak dvakrát doma, i když v dnešním derby to není kdoví jaká výhoda. „Finále Ligy mistrů je něco neuvěřitelného, ale derby proti Interu se nedá s ničím srovnávat. Na zápas jsme natěšeni a věříme, že zvítězíme, protože musíme udělat další krok ke 4. místu,“ konstatoval obránce Kakha Kaladze. V sestavě Rossoneri se jistě neobjeví zranění Ronaldo, Emerson, Serginho, Dida a kapitán Paolo Maldini.

Inter v posledních letech vždy uměl na svého městského rivala zahrát. Zvítězit dokázal nejen na podzim, ale i v obou loňských duelech. Interu se však nedaří pouze proti AC, jelikož v posledních dvou letech opravdu nemá v Serii A konkurenci. Nerazzurri tam míří za třetím titulem v řadě, který mohou slavit už po dnešním zápase s AC. AS Řím totiž ztrácí v tuto chvíli šest bodů, což už stejně do konce sezony pravděpodobně nedožene.

„Tlak je na AC, oni musí vyhrát. Derby je jiné než ostatní zápasy a tento je důležitý především pro soupeře. Jsme favorité, jelikož jsme vyhráli poslední tři derby a zároveň jsme vedoucím týmem tabulky,“ konstatoval kouč Interu Roberto Mancini, který má rovněž hodně rozsáhlou marodku; jsou na ní Olivier Dacourt, Walter Samuel, Ivan Cordoba, Zlatan Ibrahimovic a Luis Figo.

O derby se říká, že nemá favorita. Bookmakeři to vyjádřili poměrně vyrovnanými kursy na všechny příležitosti. Na vítězství AC Milán se dá vsadit s kursem 2.30. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 2.95 a na výhru Interu 3.05.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.