Hlavní obsah

Inter chce v Parmě slavit titul

Ani 37 odehraných kol v italské Sérii A nerozhodlo o držiteli titulu. Dnes je však na programu poslední kolo a Inter nechce proti Parmě zaváhat. Milánští si momentálně drží náskok jediného bodu před druhým AS Řím, a pokud se jim podaří zvítězit, titul jim už nikdo nevezme.

Článek

Nerazzurri se už mohli ze zisku mistrovské trofeje radovat mnohem dřív, než v závěrečném kole sezony. Před pár týdny měl Inter na svého pronásledovatele z Říma náskok plných 11 bodů. Na sklonku dubna ještě svěřenci Roberta Manciniho zvítězili proti Cagliari, ale následně prohráli v městském derby proti AC 1:2. V posledním klání držel Inter vedení 2:0, ale ve druhém poločase Siena vyrovnala. Rozhodnutí měl na kopačce domácí Marco Materazzi, který však v závěru utkání neproměnil penaltu. Milánští si tak mohli škubat vlasy, že nenasadili penaltového specialistu Julia Cruze.

„Musíme se z toho otřepat a soustředit se na poslední duel sezony,“ dodává nešťastník Materazzi, jehož neproměněná penalta se v případě neúspěchu zapíše do historie klubu výrazným černým písmem.

Hosté nejspíš nasadí velkého žolíka, kterým není nikdo jiný než útočník Zlatan Ibrahimovič. Švédský kanonýr chyběl svému mužstvu kvůli zranění kolene 6 týdnů, a zdá se, že se vrátí na scénu v nejvhodnější chvíli. Svému celku naopak nejspíš nepomůže defenzivní štít Esteban Cambiasso, kterého pravděpodobně zastoupí Dejan Stankovič. Mimo hru zůstává dvojice Luis Figo a Santiago Solari. V případě výhry, nenastane na stadionu Parmy bujaré veselí, neboť fanoušci Interu mají pro dnešek na stadion Ennia Tardiniho vstup zakázán.

Domácí se nacházejí ve svízelné situaci. Momentálně jim patří 18. příčka a na nesestupovou pozici Cataine ztrácejí Gialloblu 2 body. Po porážkách od Juventusu, Neapole a Regginy se Parma konečně radovala z vítězství, když zdolala FC Janov. Poslední duel s Fioerntinou však celku ze severu Itálie opět nevyšel a s bilancí pouhých dvou výher z deseti utkání si kouč Hector Cuper začal hledat nové angažmá. Trenérského kormidla se ujal dosavadní trenér juniorky Parmy Andrea Manzo.

„Trenéra jsme vyměnili pro dobro klubu. Minulý rok jsme se také zachránili v posledním kole a stejný počin se nám může podařit i letos. Jsem šokován komentáři, že výměna jenom prospěje Interu. Zajímalo by mě, jestli tito lidé vědí, co je to sestoupit do nižší divize,“ říká prezident Tommaso Ghirardi.

Od nového trenéra nelze očekávat příliš změn. Kvůli karetnímu trestu si však nezahrají mladíci Marco Rossi a Daniele Dessena, stejně tak jako McDonald Mariga. Po suspendaci se naopak vrací veterán Fernando Couto.

Podle sázkové kanceláře bwin jsou domácí outsiderem s kursem na výhru 4.90. Na výhru hostí z Milána určili bookmakeři kurs 1.55 a na remízu si můžete vsadit v kursu 4.00 rovné.

Reklama