Hlavní obsah

Catania přivítá AS Řím

V posledním ligovém kole nejvyšší italské soutěže může dojít k nejednomu zajímavému momentu. V případě, že vedoucí Inter zaváhá na půdě Parmy, mohou za předpokladu plného bodového zisku slavit titul fotbalisté AS Řím.

Článek

Římané se momentálně prezentují velmi dobrou formou a na půdě Catanie neberou Giallorossi nic jiného než výhru. V polovině dubna sice svěřenci trenéra Luciana Spallettiho jenom remizovali s Livornem, ale následně zdolali AC Turín, Sampodorii Janov a Atalantu Bergamo.

Stejně jako fanoušci Interu, tak ani příznivci AS nemohou přijet své oblíbence povzbudit. „Je škoda, že nás nepodpoří. Vždycky jich cestuje velký počet a nejednou nám pomohli,“ říká útočník Mirko Vučinič. Římané slavili mistrovský titul naposledy v roce 2001 a dnes by rádi překazili oslavy Interu ze zlatého hattricku.

„Rozhodně se nám netřesou kolena. Letos jsme už hráli v Madridu či Manchesteru. V kabině však stále panuje zdravé napětí, neboť nás čeká závěrečný mač a stále žije naděje na zisk Scudetta,“ dodává 24letý Vučinič. Právě na srbského forvarda budou směřovat přihrávky od beka Philippe Mexese či středopolaře Perrotty, kteří se po zraněních vrací do sestavy. Mimo hru však zůstává největší osobnost AS – kapitán Francesco Totti a na trávník nevyběhne ani Rodrigo Taddei.

Domácí mužstvo laboruje jen těsně nad sestupovými vodami. Na osmnáctou Parmu si drží Catania náskok dvou bodů a od předposledního Empoli si svěřenci trenéra Waltera Zengy drží odstup třech bodů. Důležité tři body získali Rossazzurri proti Laziu Řím. Následně nestačili na Udine a Regginu, ale minulý týden sahala Catania po jistotě udržení. Na horké půdě Juventusu vedlo Calcio zásluhou Joge Martineze 1:0, ale v 89. minutě zmařil jejich radost útočník Del Pierro, který vyrovnal na konečných 1:1.

„Chvíli před koncem jsme byli zachráněni, ale propustili jsme branku přes střed obrany i přesto, že ve středové linii byli hned tři stopeři,“ dodal po utkání smutný Zenga, který se proti AS musí obejít bez suspendovaného záložníka Mariana Izca.

Na vítězství domácí Catanie Calcio vypsala sázková kancelář bwin kurs 4.75. Na výhru AS Řím určili bookmakeři kurs 1.72 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.20.

Reklama