Hlavní obsah

Paříž uvidí domácí souboj

Roland Garros začal sužovat déšť a ani blízká předpověď nenaznačuje zlepšení. Není však nemožné, že se hrát bude a na kurt Philippe-Chatriera vyběhnou domácí tenisté Gael Monfils s Arnaudem Clementem, kteří se spolu utkají podruhé před vlastním publikem.

Článek

Úvodní a prozatím poslední vzájemný zápas těchto tenistů totiž hostily Méty, kde před třemi lety postoupil Monfils do semifinále po hladkém vítězství dvakrát 6-2. Jasné je, že druhý duel Clement takovým výsledkem neprohraje, jelikož se utkají na grandslamu, kde jsou k vítězství potřeba sety tři.

I přes tento fakt vstoupí do utkání v roli favorita Gael Monfils, který je velkým oblíbencem francouzského publika. 21letý rodák z Paříže jistě nevzpomíná na loňskou sezonu v dobrém, jelikož ho stíhalo zranění za zraněním, ale i přesto zaznamenal meziroční vzestup žebříčkem. Svému maximu - 23. příčce - se však zdaleka nepřiblížil a i nyní má co dohánět. V tuto chvíli je totiž až 48. hráčem světa, což je na bývalého juniorského šampiónem a vítěze tří grandslamů v této kategorii opravdu málo.

Sympatický Francouz se po svých absencích nemohl na okruhu ATP vůbec dostat do tempa a tak si před 14 dny odskočil na challenger do Marrákeše. Na turnaji nižší kategorie porazil mimo jiné i Nicolase Massu a radoval se ze své úvodní letošní trofeje. Na okruhu ATP však minulý týden tento výsledek nepotvrdil, když v Casablance prohrál ve druhém kole s Oscarem Hernandezem.

Na Roland Garros by si tak jistě rád spravil chuť, ale už v úvodním kole narazí na poměrně složitou překážku - krajana Arnauda Clementa. Už 30letý rodák z Aix-en-Provence se v poslední době soustředí především na čtyřhru, ve které to po boku Llodry dotáhl až do finále Australian Open. Ale i v singlu má už letos na svém kontě jeden zajímavý úspěch - semifinále si před 14 dny zahrál v Bordeaux. Tímto výsledkem jen potvrdil, že na domácí půdě umí zahrát a jeho účast v Paříži nelze brát až tak na lehkou váhu.

Bude-li příznivé počasí, má se dnes jistě pařížské obecenstvo na co těšit. V duelu dvou Francouzů bookmakeři favorizují mladšího Monfilse s kursem 1.31 na jeho vítězství. Myslíte si, že do druhého kola postoupí outsider Clement, pak si vsaďte u bwin s kursem 2.87.

Reklama