Hlavní obsah

Ukončí Boston finálovou sérii?

Nejprestižnější basketbalová soutěž světa - NBA - je ve finiši a už dnes může poznat svého nového šampiona. K tomuto cíli mají blízko hráči Bostonu, kteří dokázali v posledním duelu vyhrát na palubovce Los Angeles Lakers a ujmout se vedení v sérii 3:1.

Článek

Lakers však stále nic nevzdávají a před svým publikem se jistě pokusí sérii prodloužit nejméně do šestého zápasu. Situaci ale nemají rozhodně lehkou, jelikož poslední dva případné duely by se hráli na palubovce Celtics a momentální stav navíc hovoří jasně - chtějí-li Lakers zvednout nad hlavu trofej pro vítěze, pak musí Boston porazit třikrát za sebou, což se ve finále prozatím nikdy nikomu nepodařilo.

Poslední duel se zdá být klíčový, jelikož výborný výkon tradiční trojice Pierce - Allen - Garnett znamenal zisk vítězství venku, což v letošním play-off dokonale rozhoduje série. Klíčem k úspěchu byla samozřejmě výborná obrana Celtics, kteří dovolili Kobemu Bryantovi nastřílet pouhých 17 bodů. „Máme dva dny času, aby jsme zapracovali na věcech, které potřebujeme zlepšit,“ konstatoval po utkání kouč Lakers Phil Jackson.

Je těžké odhadovat, co udělala tato porážka se sebevědomím hráčů Lakers, ale jistě jim na něm nepřidala. I proto nebude dnešní souboj pro mužstvo z Los Angeles jednoduchý, naopak zvládne-li ho, pak se může vyvést na vlně euforie. „Řekl jsem mým hráčům, že ještě není nic ztraceno a určitě se budeme prát do konce,“ dodal trenér Lakers, který se dnes může spolehnout na všechny své klíčové hráče.

Za favorita utkání jsou dnes považováni domácí, na které vypsali bookmakeři bwin kurs 1.31. Věříte-li, že Boston zopakuje výborný výkon z posledního zápasu a odcestuje domů s trofeií, pak si vsaďte na jeho vítězství s kursem 3.55.

Reklama