Hlavní obsah

CSKA vyzve Zenit

Dnes má nejvyšší ruská fotbalová soutěž na programu dvě dohrávky. Kromě duelu Samary se Saturnem se hraje ještě zajímavější duel CSKA Moskva se Zenitem Petrohrad.

Článek

CSKA Moskva skončilo loni na pěkné třetí příčce. Po čtrnácti odehraných zápasech ale domácím patří sedmá pozice. Od úvodní červencové porážky v derby s Dynamem svěřenci trenéra Gazzaeva prohráli jednou. Výrazný debakl uštědřili v dalším střetnutí moskevských celků Spartaku, nad kterým i zásluhou hattricku Vagnera Love zvítězili 5:1. Stejný hráč se trefil i na půdě Permu, kde jeho mužstvo remizovalo 3:3.

Proti FC Moskva domácí vstřelit branku nedokázali, naopak jejich soupeř skóroval dvakrát. Naposled nečekal na armádní tým vůbec lehký soupeř. Na hřišti aktuálního lídra Rubinu Kazaň CSKA vyrukovalo trochu nezvykle s dvěma útočníky. Vagnera Lova doplnil další Brazilec Lage Ramon, ale dvacetiletá naděje se mezi tři tyče netrefila a utkání tak skončilo bez branek.

Zenit si kvůli jarním a nutno podotknout velmi úspěšným bojům v Poháru UEFA přeložil hned několik zápasů domácí soutěže a tento měsíc ho čeká v pořadí již osmé střetnutí. Velké zápasové vytížení hráčům hostí evidentně příliš nesvědčí, což dokládají jejich nevyrovnané výsledky. Poslední vítězství si Petrohrad připsal proti Permu, následně před vlastními fanoušky jenom remizoval s Lokomotivem Moskva a naposled podlehl Dynamu 0:1, když se v 88. minutě trefil Kombarov.

„Zasloužili jsme si alespoň bod. Většinu zápasu jsme hráli v deseti a čekali na závěrečný hvizd rozhodčího, ale Dynamu se podařilo vsítit nádhernou branku. Takové zápasy vyžadují kvalifikované rozhodčí,“ okomentoval porážku nepříliš spokojený Dick Advocaat, jehož tým hrál od 36. minuty oslaben o jednoho muže.

V loňské sezoně hrálo v soubojích těchto dvou celků významnou roli domácí prostředí, které hostitelům přineslo vždy 3 body. Bookmakeři bwinu neshledali výraznějšího favorita tohoto utkání a na vítězství CSKA i Zenitu určili shodný kurs 2.60. Na remízu si můžete vsadit v kursu 2.90.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.