Hlavní obsah

Sparta jede na Kladno pro tři body

Druhé kolo Gambrinus ligy odstartovalo netradičně už ve středu, kdy Slavia Praha porazila Příbram. Další zápasy jsou na programu dnes a nechybí mezi nimi duel Kladna se Spartou.

Článek

Kladno má na úvod hodně těžký los, jelikož v prvním kole hrálo v Ostravě a nyní přivítá zmiňovanou Spartu. Na samém východě České republiky však nepodalo vůbec špatný výkon a nakonec prohrálo jen těsně 0:1. „Je to velká škoda! Podali jsme dobrý výkon, bohužel jsme v zápase udělali jednu chybu a Svěrkoš ji dokázal potrestat,“ ohlédl se za úvodním zápasem obránce Pavel Bartoš.

Se svými spoluhráči se však nyní soustředí na zápas se Spartou, který nebude jistě jednoduchý, ale nic není nemožného a hráči Kladna po něm mohou být šťastnější než po duelu s Ostravou. „Na Spartu, která má teď v nohách tři těžká utkání, si věříme, chceme bodovat. Sparta je jiná než loni. Utkání s Tiraspolem bylo hodně opatrné, Sparta do něj šla s tím, že vede 1:0 a hrála hodně zabezpečeně. V posledních třiceti minutách prvního poločasu byl Tiraspol hodně nebezpečný. Utkání rozhodla Voříškova branka na konci prvního poločasu z trestného kopu. Viděli jsme zahrávání standardních situací, rozestavení i zakládání útoku Sparty, bylo to pro nás přínosné,“ uvedl na oficiálních stránkách klubu kladenský kouč Stanislav Hejkal.

Uspět ale jistě chce i Sparta, která loni přišla smolně o titul a letos by si ráda spravila chuť. Vstup do ligy letenským vyšel, když díky brance Michala Kadlece porazili nejtěsnějším možným rozdílem Mladou Boleslav, celek letos aspirující na přední příčky. Svěřencům Vítězslava Lavičky se navíc povedl i vstup na evropskou scénu a po dvou výhrách se Šerifem Tiraspol si ve třetím předkole Ligy mistrů zahrají proti Panathinaikosu.

Jak už zmínil kladenský kouč, Pražané mají v nohách poměrně velkou porci těžkých zápasů, což na lepším výkonu většinou moc nepřidá. „Do Kladna jedeme s pokorou a respektem k soupeři. I v nabitém programu ale chceme odvést kvalitní výkon a získat tři body,“ řekl jasně kouč Lavička.

Bookmakeři společnosti bwin věří, že Sparta dokáže vyhrát i druhý letošní zápas, když na ni dnes vypsali kurs 1.50. Remízu experti této společnosti ocenili kursem 3.60 a na vítězství domácího Kladna vypsali kurs 6.00 rovných.

Reklama