Hlavní obsah

Potvrdí Aston Villa roli jasného favorita?

Anglické kluby nefigurují jen v předkole Ligy mistrů, ale také ve výkonnostně nižším Poháru UEFA. Do hlavní soutěže se chce jistě probojovat Aston Villa, která svede souboj s islandským Hafnarfjordurem.

Článek

Aston Villa už několik sezon neodmyslitelně patří do anglické Premier league, ale už poměrně dlouho nedosáhla na nějaký výraznější úspěch, i když je v historických tabulkách se sedmi tituly pátým nejlepším klubem vůbec. Letos by se Villans jistě chtěli přiblížit alespoň nejlepší osmičce, což je v Anglii hodně těžké.

Je otázkou, jestli jim k tomu pomůže i pravděpodobně nejlepší hráč týmu v loňské sezoně - Gareth Barry, po jehož službách touží Liverpool. Barryho start je nejistý už v dnešním předkole Poháru UEFA, jelikož by v případě startu a následného přestupu nemohl v dresu Reds hrát v evropských pohárech. Hrát naopak jistě budou Nigel Reo-Coker, Stiliyan Petrov, Wayne Routledge a Shaun Maloney. Fit je navíc už Nicky Shorey, zatímco mimo hru zůstávají Carlos Cuellar, Luke Young a Steve Sidwell.

„V lize je vždy důležité dobře odstartovat. V letní přípravě tak každý hledá ten pravý tým a dobrý výsledek na Islandu by nám mohl pomoci v úvodním zápase,“ řekl trenér Martin O'Neill, jehož tým odstartuje Premier league v neděli duelem s Manchesterem City.

Hafnarfjordur neměl tři roky na Islandu konkurenci, ale v loňské sezoně se musel smířit s druhou příčkou tabulky, jelikož ho předskočil Valur Reykjavík. Chuť si tak alespoň spravil vítězstvím v domácím poháru a následně i superpoháru. Nic to ale nezměnilo na tom, že se letos musí smířit pouze s Pohárem UEFA, respektive jeho předkolem. Proti Aston Ville moc šancí sice nemá, ale v ligové soutěži má momentálně slušnou formu a nikdy není nic nemožné.

Za favorita utkání jsou považováni samozřejmě hosté, na které vypsali bookmakeři bwin kurs 1.09. Remízu ocenili hodnotou 8.00 rovných a výhru Hafnarfjordoru - 15.00.

Reklama