Hlavní obsah

Kladno může proniknout do čela

Včerejší výhrou v prodloužení se do čela extraligy posunula Slavia. Dnes večer však může být všechno jinak, pokud Plzeň potvrdí svoji dosavadní suverenitu proti hostům z jihu Čech. Odpočinuté Znojmo se může v případě výhry nad Zlínem posunout ve vyrovnané tabulce výše. Kladno vstoupilo do extraligy mnohem lépe než vloni a dnes hostí Pardubice.

Foto: Jan Tauber (HC GEUS OKNA Kladno)

Brankář Kladna Miroslav Kopřiva se spoluhráči

Článek

Domácí klub v létě prošel mírnou omlazující kůrou, když odešli vesměs zkušení hokejisté, zatímco opačným směrem dorazili spíše mladší hráči. Výjimkou z těchto přesunů byl příchod veterána Srdínka do obrany. Několikanásobný mistr extraligy ovšem ještě v kladenském dresu do nové sezóny nezasáhl. Podobně jsou na tom i útočníci Horna a Nedvěd a brankář Orct. Tým tedy táhnou vzhůru jiní. Jedná se především o brankáře Kopřivu, který nastupoval již v posledním play off a nyní je ve všech podstatných ukazatelích na svém postu podle statistik nejlepší v celé lize. V útoku se trenér Kladna může tradičně spolehnout na Pateru, Procházku a Bělohlava, ale pozadu nezůstávají ani Kalla s Čurillou. Vzhledem k tomu nemusí příliš žehrat na menší produktivitu obránců. Domácí po nepříliš povedeném letním poháru zažívají velmi dobrý vstup do sezóny.

Pardubice vloni postupovaly přesně opačně. V poháru excelovaly, ale v sezóně potom marně doháněly ztrátu, kterou nabraly na startu, který odehrály vesměs na cizích kluzištích. Boj o holou existenci v baráži se sice nekonal, ale letní zemětřesení se kádru vyhnout nemohlo. Ze sestavy zmizeli mnozí zkušení útočníci, ale návrat Divíška před začátkem sezóny samozřejmě fanoušky potěšil. Významné posily oblékly pardubický dres v obraně. Vrátili se Čáslava, Píša a přišel Štrbák. Východočeši neměli snadný vstup do sezóny, když nejprve hráli s finalisty loňského ročníku a posléze na ledě jednoho z velmi ambiciózních celků. Získaný počet bodů vcelku opovídá těžkému losu. Dnes by si mohl přemiérový start v novém ročníku připsat zkušený Pucher. Naopak bude pro zranění chybět ikona hostujícího celku Blažek.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí klub potvrdí dobrý vstup do sezóny, který si včera zpestřil focením nového kalendáře. Kladno se v případě výhry v normální hrací době, která je oceněna kursem 2,15 , může za jistých okolností posunout i do čela tabulky. Hosté budou odpočinutější, protože v úterý nehráli, což je pro ně dobré. Pardubice totiž nyní čekají tři zápasy ve čtyřech dnech. Tuto nelehkou zkoušku mohou začít výhrou v kursu 2,65 .

Reklama