Hlavní obsah

Udrží Edberg naději na finále?

V Londýně dnes odehrají v rámci Masters veteránů tenisté další střetnutí. Ve skupině A se představí všichni aktéři potřetí a v rámci skupiny tedy naposledy. Stefan Edberg i Guy Forget mají na svém kontě po jedné výhře i porážce, přesto však pouze blonďatému švédskému idolu z přelomu osmdesátých a devadesátých let jde o udržení naděje postupu do finále tohoto turnaje.

Foto: merseysidesport.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Forget přišel o možnost bojovat o titul již úvodní porážkou s Rusedskim, kdy proti domácímu hráči neuhrál ani set. Rovněž Edberg v prvním duelu odehrál pouze dvousetový zápas, avšak na rozdíl od Francouze svého protivníka, jímž byl Pat Cash, porazil. Ve včerejších kláních si Forget s Edbergem úspěšnost prohodili. Rodák z Casablanky a současný kapitán Daviscupového týmu Francie přehrál ve třech setech Cashe, kdežto nad síly Edberga byl Rusedski. Jeden uhraný set však ponechal Stefanovi plamínek postupových šancí. Aby nezhasnul, musí Edberg zvítězit, nejlépe bez ztráty setu.

Během aktivní kariéry stáli proti sobě Forget s Edbergem celkem třináckrát, z nichž v sedmi případech triumfoval švédský hráč. Tuto bilanci si ještě vylepšil zářijovým vítězstvím na veteránském antukovém turnaji v Paříži. Zde nakonec Edberg získal prvenství, Forget skončil čtvrtý.

Série Black Rock Tour je prestižní záležitostí i pro takové tenisové legendy, jimiž oba protagonisté tohoto duelu bezesporu jsou. I přes přibývající léta, ze svého tenisového umění ani jeden příliš neztratil, dá se tedy očekávat velmi zajímavé a kvalitní tenisové představení. Bookmakeři bwin předpokládají výhru Edberga, na jehož úspěch vypsali kurs 1.35, možnost výhry Forgeta ocenili kursem 2.91.

Reklama