Hlavní obsah

Inter hostí Sampdorii

Po včerejších dvou utkáních nejvyšší italské fotbalové soutěže má Série A na programu zbývajících osm utkání. Juventus včera proti Fiorentině nezaváhal a bodově se dotáhl na doposud vedoucí Inter. Ten se dnes pokusí znovu poodskočit vítězstvím nad Sampdorií Janov.

Článek

Inter prožívá momentálně zřejmě nejhorší část sezony, i když tento pojem je opravdu relativní. Svěřenci trenéra Mourinha v novém roce nedokázali prodloužit osmizápasovou vítěznou sérii, ve které je nezastavila například Neapol, Lazio ani Juventus. Po krátké zimní přestávce přivítali Nerazzurri před vlastním publikem Cagliari, které dvacet minut po přestávce poslal do vedení Robert Acquafresca, ale čtvrt hodinu před koncem srovnal na konečných 1:1 Zlatan Ibrahimovič.

Švédský forvard byl také jediným střelcem svého týmu minulý týden na půdě Atalanty, kde obhájce titulu senzačně prohrál 1:3, když všechny branky obdržel už po 33 minutách prvního poločasu. „Hráli špatně, byli příšerní. Měli jsme špatný den a jediným pozitivem byl návrat Adriana do hry. Na zbytek radši zapomeňme. Nyní očekávám od týmu jasnou odezvu,“ říká prezident domácího celku Massimo Moratti, který si proti Sampdorii nepřipouští neúspěch.

Alespoň trochu si Milánští spravili chuť, když ve středečním čtvrtfinále italského poháru zdolali po brankách Adriana a Ibrahimoviče 2:1 AS Řím a postoupili tak mezi poslední čtyři. „Byla to dobrá odpověď na nedělní porážku v Bergamu. Můžete prohrát utkání, ale ne takovým způsobem jako jsme ho my prohráli proti Atalantě,“ dodal po vítězství trenér José Mourinho.

Ten dnes bude postrádat dvorního střelce, Zlatana Ibrahimoviče, který si odpyká karetní trest. 27letý švédský kanonýr letos zatím zaznamenal 12 gólů, což je 40 procent všech branek Interu. Druhý nejlepší střelec domácích je obránce Maicon s pouhými čtyřmi brankami. Na marodce Nerazzurri zůstávají už jen dlouhodobí rekonvalescenti Materazzi a Vieira.

Sampodoria se momentálně nachází na patnácté příčce s náskokem pěti bodů na sestupové pozice. Poslední výsledky celku z Janova rovněž nepřidávají na optimismu. Svěřenci trenéra Waltera Mazzarriho naposled zvítězili v polovině prosince, když si vyšlápli na aktuálně poslední Regginu. Následovala porážka s Fiorentinou (0:1), remíza s Udinese (1:1) a další prohry s AS Řím (0:2) a Palermem (0:2).

„Musíme předvést nejlepší výkon, abychom uhráli přijatelný výsledek. Nedaří se nám, výsledkově to také není ono, ale musíme pokračovat v tvrdé práci,“ dodává odhodlaný kouč Mazzarri.

Hosté uprostřed týdne rovněž uspěli v Coppa Italia, kde až na penalty vyřadili Udinese. Jedinou branku Sampdorie v základní hrací době zaznamenal Giampaolo Pazzini, který by i dnes mohl být jediným hrotovým hráčem hostí. Nad startem klíčového forvarda Anatonia Cassana totiž visí kvůli jeho drobnému zranění otazník. S jistotou pak do utkání nezasáhne suspendovaný obránce Stefano Lucchini.

Na vítězství domácího Interu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.40. Na výhru Sampdorie si můžete vsadit ve vysokém kursu 7.25 a na remízu je rovněž nadprůměrný kurs 4.00 rovné.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.