Hlavní obsah

Odrazí Manchester United nápor pronásledovatelů?

PRAHA

Bez útočníka Berbatova se budou muset obejít fotbalisté Manchesteru United. Osmadvacetiletý bulharský reprezentant má zraněný kotník a bude lídrovi Premier League chybět v nedělním utkání 31. kola proti Aston Ville. „Reds“ v lize prohráli poslední dva zápasy a pokud si nechtějí pustit pronásledovatele příliš k tělu, musejí zabrat. Aston Villa se ale snaží udržet kontakt s nejlepším kvartetem ligy.

Článek

Manchester v polovině března prohrál šlágr s Liverpoolem 1:4 a po porážce 0:2 ve Fulhamu má na Liverpool dvoubodovou ztrátu. Ale k tomu dva zápasy k dobru. Reprezentační přestávka tak přišla svěřencům trenéra Fergusona vhod, mohli se připravit na klíčovou fázi sezóny. Vedle finiše Premier League čeká United čtvrtfinále Ligy mistrů, v němž změří síly s Portem. „Pro mě to bylo skvělé. Mohl jsem týden odpočívat a myslím si, že z toho budeme všichni těžit,“ citují stránky BBC Fergusona. Tým United naposledy třikrát v řadě prohrál v prosinci 2001.

Skotský kouč řeší problém, koho proti silné Aston Ville postavit do útoku. Vedle zraněného Berbatova nemůže využít ani v dobré formě hrajícího Rooneyho. Ten byl ve Fulhamu vyloučen a stejně jako další hříšník Scholes je v disciplinárním trestu. Ofenzívu tak nejspíše bude obstarávat Tevez, vracející se po debaklu své Argentiny 1:6 v Bolívii.

Aston Villa naposledy zklamala v Liverpoolu, odkud si odvezla debakl 0:5. Tři góly vstřelil Gerrard. Předtím navíc trápící se „Villans“ prohráli s Tottenhamem a v Manchesteru se City. „Špatnou sérii se pokaždé snažíte co nejrychleji ukončit. Naším nejbližším cílem je vyrovnat loňských 60 bodů,“ uvedl trenér O’Neill. Aston Villa má aktuálně 52 bodů.

Aston Villa na Old Trafford nevyhrála přes čtvrt století

O’Neilla trápí svalové potíže útočníka Heskeyho, místo anglického reprezentanta by tak mohl na hrotu vyběhnout Agbonlahor. Po osmiměsíčním zranění se vrací bek Bouma, který se ale zatím rozehrává v rezervním týmu a v Manchesteru by neměl nastoupit.

Na podzim se oba celky rozešly po bezbrankové remíze, v loňské sérii oběma zápasům dominoval mistrovský Manchester. Doma vyhrál 4:0, na Aston Ville pak 4:1. Aston Villa posledních pět ligových duelů na Old Trafford prohrála. Manchester naposledy doma s Aston Villou prohrál v listopadu 1983.

Na vítězství domácích si můžete vsadit v kursu 1,38, na triumf Aston Villy vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 7,3. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4.

Reklama