Hlavní obsah

Malaga má nůž na krku

Velké problémy mají v basketbalové Eurolize dva nejlepší týmy základní části. Panathinaikos je v Top 16 poslední ve skupině G s bilancí 0-3, Malaga je na tom ve své skupině jen o málo lépe. Španělský tým dnes doma hostí Olympiakos Pireus a jestli chce pomýšlet na postup, musí vyhrát.

Článek

Skupině D totiž vévodí Barcelona s bilancí 3-0, kterou navíc čeká domácí zápas s posledním Kaunasem. Kdyby dnes Unicaja prohrála a Barcelona podle předpokladů zvítězila, vzdálila by se Malaze vidina čtvrtfinále, do kterého postupují dva nejlepší týmy z každé skupiny. Pokud dnes ale Malaga zvítězí alespoň o čtyři body, posune se v tabulce před Olympiakos; řecký tým totiž první zápas vyhrál 87-84.

Velkou zásluhu na předchozím vítězství Pirea má maličký rozehrávač Tyus Edney, který byl v únoru zvolen nejužitečnějším hráčem Evropské ligy. Edney dal Malaze 18 bodů, doskočil 7 míčů a sedmkrát také asistoval, dalšími 17 body a sedmi doskoky mu sekundoval Schortsanitis. Nebyl to ale jediný povedený zápas Olympiakosu v druhé fázi Euroligy; po Malaze si doma poradili i s Kaunasem a potrápili i Barcelonu na jejím hřišti, kde nakonec prohráli těsně 72-76.

Výhoda domácího prostředí bývá v basketbalu veliká a je bezpochyby jedním z důvodů, proč je dnes podle bookmakerů favoritem Malaga s kursem 1.30 a handicapem 6.5 bodů. Věříte dnes Řekům, kteří v Barceloně nebyli daleko od vítězství? Pak si vsaďte na Olympiakos, kurs na ně je 3.20. A jestli rádi sázíte live, nezapomeňte: zápas začíná ve 20.45.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.