Hlavní obsah

Middlesbrough jede k odvetě do Říma

První krok k postupu do čtvrtfinále Poháru UEFA udělali fotbalisté anglického Middlesbrough. V úvodním osmifinálovém zápase porazili doma AS Řím 1:0 a v dnešní odvetě se pokusí dostat se alespoň o kolo dál než loni.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Middlesbrough se před rokem ve stejné soutěži dostal také mezi 16 nejlepších. Po domácí prohře 2:3 se Sportingem ale bylo rozhodnuto o jeho vyřazení. Dnes se chtějí svěřenci Steva McClarena poprat o lepší výsledek. Podle australského útočníka Viduky je postup do čtvrtfinále hlavním cílem jeho týmu: "Soustředíme se teď hlavně na Pohár UEFA. Je to pro nás důležitý zápas, ve kterém půjde o všechno," prohlásil Viduka. "V týmu vládne duch vzájemnosti, všichni chtějí tvrdě bojovat, hrát dobře a jako tým. To je klíč k vítězství, obzvlášť v evropských soutěžích," dodal McClaren.

Podobný duch zřejmě donedávna vládl i v kabině římského klubu, který v Sérii A vyhrál 11 zápasů v řadě a dostal se díky tomu mezi vážné kandidáty na příští ročník Ligy mistrů. Tato série ovšem padla; o víkendu nezvládli generálku na dnešní zápas a prohráli v Ascoli 2:3. Dnes jim proti anglickému soupeři bude znovu chybět zraněný kapitán Totti a navíc i další dva střelci, Montella a Nonda. "Největší starosti mi dělá útok, ale věřím, že zvítězíme," řekl před důležitým zápasem trenér domácích Luciano Spalletti.

I přes problémy římského klubu s útokem je AS v dnešním utkání podle bookmakerů výrazným favoritem, na kterého vypsali kurs 1.50. Věříte, že Middlesbrough dokáže v Itálii urvat alespoň bod? Pak si vsaďte jeho neprohru s kursem 2.25. A jestli budete moci zápas sledovat v televizi, můžete si ho od 21.00 zpestřit sázkou live.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.