Hlavní obsah

Washington se znovu chystá na Obry

Odrazit ode dna se v posledních dnech pokoušejí baseballisté z hlavního města Spojených států. Washington vyhrál už čtyři zápasy za sebou; dnes se pokusí prodloužit vítěznou šňůru proti San Franciscu.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Nationals ze letos zatím "daří" stejně jako v minulých letech. Washington skončil v posledních dvou letech ve své divizi pokaždé poslední a ani letos to s nimi nevypadá růžově. Od odchodu Vladimira Guerrera do Los Angeles klub hledal ofenzivního tahouna, který by pozvedl podprůměrnou pálku týmu. Letos ho konečně našel v Alfonsu Sorianovi, jehož fantastické výkony bohužel zůstávají často osamoceny. Na rozdíl od dřívějška se navíc nemohou spolehnout na některé osvědčené nadhazovače; jednatřicetiletý Kubánec jako by už byl za zenitem a nastupující hvězda klubu John Patterson letos víc marodil než hrál a letošní sezona pro něj nejspíš skončila. Nedaří se ani šestatřicetiletému veteránovi Pedrovi Astaciovi, který se dnes pokusí proti San Franciscu prodloužit vítěznou šňůru na pět zápasů. Astacio, který během své kariéry vystřídal už osm dresů, letos v MLB nastoupil jen čtyřikrát; první zápas proti Floridě mu vyšel, proti San Diegu potom ale vyhořel, stejně jako v dalším utkání v Pittsburghu. Zatím poslední zápas odházel proti Cubs, kterým povolil tři oběhy a neprohrál jen díky spoluhráčům, kteří třemi body v osmé směně zvrátili nepříznivý stav.

San Francisco se po loňské nevydařené sezoně trochu zmátořilo a momentálně má kladnou bilanci 51-49. Je to o to cennější, že oproti dřívějším letům se Giants nespoláhají na Barryho Bondse, který má letos problémy s dopingovou aférou a vlastními nevyrovnanými výkony. Jediným spolehlivým nadhazovačem San Francisca je letos Jason Schmidt, ostatní členové rotace za ním dost zaostávají. Není to překvapivé u stárnoucího Morrise a Wrighta, od dvou jejich mladších spoluhráčů se ale čekalo víc. Prvním z nich je Matt Cain, který ovšem letos absolvuje svou první plnou sezonu, tím druhým je potom Noah Lowry, který se dnes postaví Washingtonu. Pětadvacetiletý Lowry nadchl fanoušky Giants už během své druhé sezony, kdy odházel šestnáct zápasů a skončil s bilancí 6-0. Loni si potom vedl ještě lépe, na konci sezony měl sice bilanci 13-13, ovšem prakticky ve všech statistikách si polepšil. Letos se Lowry zatím trápí - soupeřům povolí průměrně 4.45 bodu na zápas a soupeři proti němu pálí s vysokým průměrem 28.4%.

Přestože se Washingtonu v posledních zápasech dařilo, jsou dnes podle bookmakerů mírnými favority hosté, na které společnost Betandwin vypsala kurs 1.83. Věříte, že si domácí po včerejší výhře 8-6 poradí s Giants znovu? Potom si vsaďte na Washington, kurs je rovných 2.00.

Reklama