Hlavní obsah

Gambrinus liga očima Michala Bílka

Obhájce titulu z Liberce by měl i po víkendu vést tabulku Gambrinus ligy. Myslí si to trenér Plzně Michal Bílek, který pro Eurotip.cz okomentoval třetí kolo naší nejvyšší soutěže.

Foto: PRÁVO

Trenér Plzně Michal Bílek

Článek

Po špatném vstupu do sezony se pražská Sparta dokázala ve druhém kole vzpamatovat a zvítězit v Plzni. Dnes ji čeká cesta do Jablonce, kde se jí dlouhodobě nedaří - v posledních třech sezonách tam pokaždé prohrála. Ani dnes by podle Michala Bílka neměla zvítězit. "Sparta teď vyhrála u nás, Jablonec je doma velice nebezpečnej... myslím, že to bude remíza," tipuje trenér.

Na první letošní bod stále čeká ostravský Baník. V prvních dvou zápasech ovšem narazil na silný Liberec a Slavii; dnes na Bazaly zavítá Olomouc, která má jediný bod za remízu s Českými Budějovicemi. "Ostrava měla hrozně těžký rozlosování a dvakrát prohrála. Myslím si, že mají kvalitnější tým než Olomouc, takže tady to vidím na jedničku," tvrdí Michal Bílek.

Stejně, jako se nedaří Ostravě, se zatím nedaří ani fotbalistům Zlína. Hráči z města obuvi prohráli s Brnem i Slováckem. Dnes mají třetí pokus proti Mostu. "Zlín je bez bodu, prohrál doma i venku, takže je to pro ně - stejně jako pro Ostravu - hodně důležitý utkání. Zlín je sice doma silnej, ale budou hrát proti kvalitnímu mužstvu. Most teď doma nevyhrál a řekl bych, že ve Zlíně bude bodovat," myslí si kouč.

Těžký los mají vedle Ostravy také fotbalisté Plzně. Západočeši po cestě do Příbrami a domácím utkání se Spartou zavítají na hřiště Mladé Boleslavi, jejíž parádní jízdu v úvodu sezony zastavil až Galatasaray Istanbul ve třetím předkole Ligy mistrů. "Boleslav hraje ve výborný formě, i když teď prohráli 2-5 v Turecku. Určitě na to ale rychle zapomenou a budou chtít doma vyhrát. My jsme ale ukázali, že máme dobrý mužstvo a uděláme všechno pro to, abysme si odvezli bod," věří trenér Plzně.

Teplice už sice nejsou bez bodu, týmu s vysokými ambicemi ale remíza s Brnem a prohra se Slavií určitě nepotěšily. "Tak Teplice si určitě představovaly lepší začátek ligy, Slovácko vyhrálo první zápas ve Zlíně, venku hraje dobře, ale myslím si, že Teplice potvrdí roli favorita a zvítězí," tipuje Michal Bílek.

Vstup do sezony se příliš nevyvedl ani ligovému nováčkovi z Českých Budějovic. Jihočeši nejprve sice uhráli bod v Olomouci, poté ale všechny tři ztratily po domácí prohře s Libercem. Dnes na jejich stadion zavítá Brno, které před týdnem dokázalo porazit Zlín. "Brno velmi dobře posílilo, dalo dohromady silnej tým... Řekl bych, že v Budějovicích budou bodovat. Tady bych to viděl taky na remízu," tvrdí kouč.

Šlágrem tohoto kola je bezpochyby souboj Slavia - Liberec. Dva týmy, které dokázaly vyhrát oba své zápasy, se utkají o vedení v tabulce Gambrinus ligy. "Liberec vstoupil do ligy velmi dobře, stejně jako Slavia. Mám takovej pocit, že v Liberci panuje dobrá atmosféra, potvrzujou to v každým zápase, takže si myslím, že tohle utkání zvládnou líp. Tady bych to viděl na dvojku," myslí si expert.

Druhý z nováčků, Kladno, vstoupilo do sezony nečekanou remízou se Spartou na Letné. Ve druhém kole ale svůj výkon kladenští nezopakovali a prohráli doma s Jabloncem. Dnes jednou znovu na hřiště soupeře, tentokrát do Příbrami. "Tohle je podle mě zápas výkonnostně stejných týmů, ve kterým budou rozhodovat maličkosti. Kladno bude hrát, stejně jako na Spartě, ze zabezpečený obrany, tam se dá těžko dostat a Příbrami se to podle mě nepodaří. Myslím, že to bude remíza," uzavírá Michal Bílek.

Reklama