Hlavní obsah

Po výhře nad Slovinci prověří na ME české házenkáře Poláci

Jednoho kvalitního soka už čeští házenkáři ve čtvrtfinálové skupině mistrovství Evropy zdolali. Po dramatické výhře nad Slovinci čekají na svěřence trenéra Liptáka silní Poláci. Ti na loňském mistrovství světa vybojovali bronzové medaile.

Foto: Oleg Popov, Reuters

Slovinec Zvizej a český házenkář Sklenák bojují o míč během utkání na ME v Rakousku.

Článek

Na úvod čtvrtfinálové skupiny Češi zdolali Slovince 37:35, nejlepším střelcem byl se 12 góly Filip Jícha. Vedle kanonýra bundesligového Kielu se blýskl brankář Petr Štochl, který místy svými zákroky přiváděl Slovince k zoufalství.

Poláci ve čtvrtfinálové skupině porazili Španělsko 32:26, v tabulce tak mají pět bodů. Oporami jsou bratři Lijewští, vedle ostrých spojek si musí čeští házenkáři dát pozor i na pivota Jureckého.

Polsko se s českou reprezentací střetlo na domácím turnaji loni v říjnu, Češi podlehli těsně 27:28. Nejlepším českým střelcem byl s devíti góly Jícha, šest gólů si připsali Poláci Marcin Lijewski a Tomasz Tluczynski. Před rokem na Novoročním poháru v Praze Češi porazili Poláky 33:32.

Na vítězství Polska si můžete vsadit v kursu 1,25, na výhru českých házenkářů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,57. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 11.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.