Hlavní obsah

Kanonýři se v Aston Ville pokusí odčinit pohárovou blamáž

S cílem odčinit vyřazení v FA Cupu se Stoke jdou do středečního zápasu na Aston Ville fotbalisté Arsenalu. Kanonýři mají šanci se opět posunout do čela Premier League, bude ale záležet i na zápasu Chelsea s Birminghamem. Oba celky mají totiž stejně bodů, ve prospěch Arsenalu hovoří více vstřelených branek. Aktuálně vede o dva body Manchester United. Na Aston Ville neprohrál Arsenal přes jedenáct let.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Tomáš Rosický v dresu Arsenalu

Článek

Aston Villa je v tabulce sedmá a ráda by se opět posunula výš. Od Vánoc ale „Villans“ na vítězství v nejvyšší soutěži čekají. Prohráli na Arsenalu, doma s Liverpoolem a naposledy jen remizovali 0:0 s West Hamem. Alespoň v tuzemských pohárech se mu daří. Potíže s achilovkou má stále kapitán Petrov, zdravotní problémy má i Warnock.

Arsenal si naposledy přivezl vítězství 2:0 z Boltonu, předtím doma překvapivě jen remizoval 2:2 s Evertonem. Ve Stoke trenér jako tradičně v domácích pohárech šetřil své největší hvězdy, mladý tým ovšem na domácí nestačil a prohrál 1:3.

Na Aston Ville neprohrál Arsenal 11 let, naposledy v prosinci 1998. Kanonýři z posledních 22 vzájemných ligových zápasů prohráli jediný (loňský na Emirates Stadium). V prosinci Arsenal doma porazil Aston Villu 3:0, dva góly vstřelil kapitán Fábregas.

Na vítězství Aston Villy si můžete vsadit v kursu 3,1, na výhru Arsenalu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,2. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3.

Reklama