Hlavní obsah

Klokani bojují o záchranu, Boleslav chce první jarní body

V bojích o záchranu pokračují fotbalisté Bohemians 1905. Vršovický celek byl před víkendem v tabulce dvanáctý, ale před Kladnem měl jen šestibodový náskok. Navíc v úvodu jarní části musí domácí zápasy hrát na Strahově a přichází tak o výhodu domácího prostředí. V neděli Bohemka přivítá Mladou Boleslav, která stále čeká na bodový zisk v jarní části Gambrinus ligy.

Foto: Petr Horník, Právo

Hráči Bohemians se radují z branky.

Článek

Fotbalisté Bohemians 1905 už na jaře tři body získali, doma (na Strahově) po gólech Kaufmana a Štohanzla porazili 2:0 Olomouc. Venku se jim ale nedaří, 0:3 prohráli v Jablonci i naposledy v Plzni. V domácím prostředí ale Klokani gólů příliš nestřílejí, v 10 utkání se prosadili jen šestkrát. Po vypršení trestu se vrací Hartig.

Mladá Boleslav na úvod jara prohrála s Kladnem 0:1, poté byl odložený její duel v Příbrami. A minulý týden vedla proti Spartě až do 86. minuty. Pak vyrovnal Kušnír a v nastavení rozhodl o vítězství Sparty Sionko. Jediný gól vstřelil Marek Kulič, který z 10 góly vede tabulku střelců soutěže. Zraněný je stále Pecka, pro 4 žluté karty nemůže nastoupit Procházka.

Vršovická Bohemka má s Mladou Boleslaví vyrovnanou bilanci. Každý tým jednou zvítězil, zbývající duel skončil nerozhodně. Skóre mají o gól aktivnější Středočeši (3:2). Podzimní vzájemní utkání Boleslav prohrála 0:1 a vítězný gól stál za to. V rozehrávce chyboval brankář Vorel a Jan Štohanzl nevídanou střelou z poloviny hřiště zařídil Klokanům tři body.

Na vítězství Bohemians 1905 si můžete vsadit v kursu 2,6, na výhru Mladé Boleslavi vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,6. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Reklama