Hlavní obsah

V Číně startuje z nejlepší pozice Vettel, Red Bull by rád další double

Tradicí se ve stále startujícím ročníku mistrovství světa formule 1 stávají vítězství stáje Red Bull v kvalifikaci. I ve čtvrtém podniku seriálu v Číně do závodu z pole position vyrazí jezdec rakouské stáje. Nejrychlejší čas zajel tentokrát Sebastian Vettel.

Foto: Ahn Young-Joon, ČTK/AP

Sebastian Vettel se raduje z vítězství v kvalifikaci na GP Číny.

Článek

Německý jezdec byl v kvalifikaci potřetí v sezóně nejrychlejší, jen naposledy v Malajsii vyrazil z pole position Australan Mark Webber. Vettel ovšem vyhrál závod, Webber skončil druhý. Pro cenný double by si Red Bull rád dojel i v Číně.

Třetí čas zajel Španěl v kokpitu Ferrari Fernando Alonso, za nímž o setinu sekundy skončil německý jezdec McLarenu Nico Rosberg.

V pátek vše vypadalo nadějně pro McLaren. Lewis Hamilton se po úspěšných trénincích těšil na výbornou startovní pozici, kvalifikace mu ale nevyšla. Do závodu tak vyrazí až ze šesté pozice a při současném modelu závodů, v nichž není tolik předjíždění, jeho šance na celkový triumf klesly. Ve třetí řadě se Hamiltonovi po bok postaví stájový kolega a krajan Jenson Button.

Sedmý vyrazí do závodu lídr průběžného pořadí šampionátu Felipe Massa s Ferrari. Opět se nedařilo Michaelu Schumacherovi, který svůj Mercedes dovezl do cíle kvalifikace na deváté příčce.

Jako tradičně si můžete vsadit na to, zda vítěz kvalifikace vyhraje i závod. Na úspěch Vettela si můžete vsadit v kursu 1,75, šanci ostatních pilotů ohodnotili bookmakeři Tipsportu kursem 1,85.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama