Hlavní obsah

Rozjetému Roddickovi hodlá první letošní prohru uštědřit Gonzalez

Již v osmifinále Australian Open je americký tenista Andy Roddick. Světovou sedmičku, která ve startující sezóně ještě nebyla poražena, se na úvodním grandslamu sezóny pokusí zastavit Fernando Gonzalez z Chile. Ten je v žebříčku ATP na 11. místě.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Americký tenista Andy Roddick

Článek

Rodák z Omahy Roddick zažívá parádní start roku 2010. Zatím vyhrál všechny své zápasy. Na úvod sezóny totiž ovládl turnaj v Brisbane, kde ve finále porazil Radka Štěpánka. V Melbourne pak postupně vyřadil Nizozemce de Bakkera, Brazilce Bellucciho a naposledy Španěla Lopeze, s nímž poprvé na turnaji ztratil set.

Devětadvacetiletý Gonzalez odstartoval turnaj výhrou nad Belgičanem Rochusem, pak zvítězil nad Turkem Ilhanem a ve třetím kole si poradil s Kazachem Korolevem. Před rokem rodáka ze Santiaga vyřadil v osmifinále Australian Open pozdější vítěz Nadal.

Oba tenisté se utkali již jedenáctkrát, v osmi případech zvítězil Američan. Gonzalez se naposledy radoval v roce 2006 ve Vídni.

Na vítězství Roddicka si můžete vsadit v kursu 1,35, na výhru Gonzaleze vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,7.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.