Hlavní obsah

Nizozemci dále sní o premiérovém titulu, o finále se utkají s Uruguayí

Ještě nikdy fotbalisté Nizozemska nevyhráli mistrovství světa. Přestože měli v minulosti excelentní týmy, do finále se dostali naposledy v roce 1978. Špičkovou kvalitu nabízí i letošní výběr, který se probojoval do semifinále šampionátu v JAR. O finále se svěřenci trenéra Van Marwijka utkají s Uruguayí, která byla naposledy ve finále MS před šedesáti lety.

Foto: Jerry Lampen, Reuters

Fotbalisté Nizozemska se radují po gólu, který Arjen Robben (uprostřed) vstřelil Slovákům.

Článek

Nizozemci budou postrádat distancované De Jonga a van der Wiela, jinak ale může být Van Marwijk spokojený. „Oranjes“ jako jediní na turnaji ještě neztratili bod, po vyřazení Slováků porazili 2:1 ve čtvrtfinále i favorizované Brazilce. Letos Nizozemci vyhráli všech devět soutěžních utkání, na porážku čekají již 24 zápasů.

Uruguayský trenér Tabarez nemůže počítat s distancovanými Fucilem a Suárezem, který v poslední minutě nastavení proti Ghaně na brankové čáře vyboxoval hlavičku soupeře. Protože Asamoah Gyan následnou penaltu neproměnil, mohli se Jihoameričané radovat po lépe zvládnutém penaltovém rozstřelu z postupu do semifinále. Potíže s kolenem má kapitán Lugano.

Oba týmy se na mistrovství světa utkaly jedinkrát, v roce 1974 vyhráli Nizozemci 2:0. Oba góly vstřelil Johny Rep. Poté v roce 1980 Uruguay v přípravě porazila Nizozemce 2:0.

Na vítězství Nizozemska si můžete vsadit v kursu 1,65, na výhru Uruguaye vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,5. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,6.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama