Hlavní obsah

Trumfnou Plíšková a spol. hvězdy Barcelony a Realu? Češky kandidují na nejlepší tým světa

Lausanne

Fedcupový hattrick vynesl českým tenistkám nominaci na nejlepší tým roku v anketě Mezinárodní asociace sportovních novinářů AIPS. Spolu s výběrem kapitána Petra Pály má šanci vyhrát dalších 22 družstev.

Foto: Jean-Francois Badias, ČTK/AP

České tenistky slaví vítězství ve Fed Cupu. Zleva Lucie Hradecká, Barbora Strýcová, Petra Kvitová, kapitán PEtr Pála a Karolína Plíšková.

Článek

Tenistky v listopadu získaly třetí titul za sebou a pátý za šest let. Letos vyhrály všechny tři zápasy na půdě soupeřek a ve finále zvítězily ve Francii 3:2 na zápasy.

Vedle českých tenistek můžou novináři z AIPS hlasovat například pro argentinský daviscupový tým, fotbalisty Barcelony či Realu Madrid a baseballisty Chicaga Cubs, kteří vyhráli po 108 letech titul ve Světové sérii MLB.

V nabídce jsou i volejbalové, házenkářské, pozemkářské, ragbyové a basketbalové týmy, ale také veslařští bratři a olympijští vítězové na dvojskifu Martin a Valent Sinkovičové z Chorvatska.

Tradičně se bude vyhlašovat i nejlepší muž, žena a pořadatel. Mezi těmito kandidáty žádný z českých sportovců ani hostitelů sportovní akce nefiguruje.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.