Hlavní obsah

CAS ve čtvrtek oznámí rozhodnutí o odvolání 39 ruských sportovců

Lausanne

Arbitrážní soud pro sport CAS ve čtvrtek v 17 hodin oznámí rozhodnutí o odvolání 39 ruských reprezentantů proti doživotním trestům za doping a zákazu startu na olympijských hrách v Pchjongčchangu, které začnou za devět dní.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

CAS rozhodne o ruských sportovcích

Článek

Ruští sportovci byli potrestáni za dopingové podvody na domácích hrách v Soči v roce 2014. Proti sankcím se odvolalo 42 z 43 sportovců, jako jediný nepodal protest bobista Maxim Bělugin. Případy biatlonistek Olgy Zajcevové, Olgy Viluchinové a Jany Romanovové, jež ukončily kariéru, byly odloženy.

Kvůli státem organizovanému dopingu bylo potrestáno i Rusko, jehož zástupci budou v Koreji startovat pod oficiálním označením "Olympijský sportovec z Ruska". Jejich účast navíc musela potvrdit komise Mezinárodního olympijského výboru, která z původního návrhu 500 jmen vybrala 389 sportovců.

Rusko nakonec do Pchjongčchangu vyšle 168 reprezentantů. Mezi nimi původně byla i rychlobruslařka Olga Grafová, která se však kvůli trestům pro reprezentační kolegy z týmu pro stíhací závod účasti vzdala.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.