Hlavní obsah

Sparta - Zlín 0:0Sparta potřetí za sebou remizovala, Zlínu nedokázala vstřelit gól

Fotbalisté Sparty v sobotu remizovali doma v sedmém kole první ligy se Zlínem bez branek. Pražané neprohráli v nejvyšší soutěži pošesté za sebou, ale v posledních třech zápasech uhráli nerozhodný výsledek a v neúplné tabulce jsou třetí. "Ševci" bodovali v lize počtvrté v řadě a patří jim 12. místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Tomáš Čvančara ze Sparty (vpravo) po utkání se Zlínem.

Článek
Fotogalerie

Po pětizápasovém disciplinárním trestu za šlápnutí na hlavu libereckého brankáře Vliegena se rovnou do základní sestavy Sparty vrátil reprezentační útočník Kuchta.

Nezáživné úvodní dějství nenabídlo téměř nic. V 31. minutě Kuchtovu ránu z vápna zblokoval Kolář na roh, v nastaveném čase pak brankář hostů Rakovan zastavil Sörensenovu hlavičku, jež se otřela o Kuchtu.

Krátce po změně stran Čvančara ve slibné pozici vyslal na Rakovana slabou střelu a Kuchtovo zakončení zastavil útočník Jawo. "Ševci" poprvé zahrozili až v 55. minutě. Jawo nahrál do strany Fillovi a ten napálil břevno.

Velkou příležitost nevyužili i Letenští. Čvančara našel centrem Kuchtu, jenže vyběhnutý Rakovan vytěsnil míč těsně mimo branku. V nastavení šel sám na sparťanského brankáře Holce střídající Silný, ale neuspěl.

Sparta nepodlehla Zlínu v lize poosmé za sebou, nenavázala ale na poslední čtyři triumfy. Pražané doma v nejvyšší soutěži nezvítězili v pěti z posledních šesti utkání. "Ševci" venku v lize od loňského srpna nevyhráli 18 duelů po sobě.

Sparta Praha - Trinity Zlín 0:0
Rozhodčí: Berka - Hájek, Vlček - Szikszay (video). ŽK: Sörensen, Čvančara - Hrubý, Janetzký, Silný. Diváci: 12.354.
Sparta: Holec - Mejdr (65. Wiesner), Sörensen, Zelený (46. Panák), Höjer - Daněk, Pavelka, Sadílek (46. Fortelný), Jankto (65. Juliš) - Čvančara, Kuchta (76. Karabec). Trenér: Priske.
Zlín: Rakovan - Reiter, Simerský, Kolář, Procházka, Bartošák (58. Silný) - Fillo (71. Dramé), Hrubý, Janetzký, Čanturišvili - Jawo (90. Hloušek). Trenér: Jelínek.

Reklama

Související témata: