Hlavní obsah

Kdybych se zaměřil na to, co píší média, nemohl bych vůbec dělat fotbal, řekl Uhrin

Praha

Viktoria Plzeň dnes dopoledne odletěla do Rumunska, kde ji čeká úvodní duel 3. předkola Evropské ligy s Ploještí. Její trenér Dušan Uhrin však bude hrát zřejmě o víc než o postup do play-off soutěže. Po nepříznivém vstupu Viktorie do sezóny se začalo spekulovat o jeho konci, před střetem s rumunským týmem má podle všeho nůž na krku. Případné vyřazení by jej mohlo stát místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Dušan Uhrin mladší.

Článek

"Spekulace o vyhazovu samozřejmě vnímám. Jenže daleko přednější je pro mě soustředit se na zápas v Rumunsku, protože kdybych se zaměřil na to, co píší média, nemohl bych vůbec dělat fotbal," řekl Uhrin těsně před středečním odletem.

O jeho odvolání se začalo mluvit po sobotním utkání v Příbrami, kde Plzeň pouze remizovala 2:2. Týden předtím nezvládla Superpohár se Spartou (0:3). Po duelu u Litavky Uhrin prohlásil, že si musí s hráči popovídat, neboť pokud by si počínali podobně i v Ploješti, dopadla by Viktoria mnohem hůř. Promluvil jim tedy do duše?

„Ano, promluvili jsme si. Je to všechno o zodpovědnosti, o koncentraci. Stačí jeden moment, který podceníme, a srazí nás to dolů. V tom se musíme podstatně zlepšit. Když to shrnu, myslím, že v Příbrami jsme nehráli špatně, nicméně neproměnili jsme šance a dostali zbytečné góly. To už nesmíme připustit," podotkl kouč. Nyní se vrací do země, kde před nedávnem působil, v rumunské lize vedl týmy Temešváru a Kluže. Mužstvo Ploješti se však od té doby podstatně změnilo.

„Tehdy hrálo o záchranu, nyní o přední příčky. Je tam spousta kvalitních hráčů, nesmírně technicky dobře vybavených, v čele s rumunskou ikonou Adrianem Mutu. Záleží však na nás, jaké si utkání uděláme. Věřím, že zabereme a přivezeme si dobrý výsledek do odvety," dodal Uhrin.

Zápas v Ploješti, který nevysílá žádná česká televize, začíná ve čtvrtek od 20 hodin, on-line přenos můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: