Hlavní obsah

Kozák v Aston Ville nehraje. Dostane šanci v druhé anglické lize?

Birmingham

Český fotbalový útočník Libor Kozák je blízko hostování v druholigovém Birminghamu. Informuje o tom deník Birmingham Mail. Birmingham City, hrající v Anglii druhou nejvyšší soutěž, potřebuje zacelit díru po zraněném Claytonovi Donaldsonovi a Kozák je podle místních novinářů hlavním adeptem.

Foto: avfc.co.uk

Libor Kozák (uprostřed) se v Aston Ville uvedl výborně. Teď se nevejde ani na lavičku.

Článek

Kozák by nemusel ani měnit bydliště. Aston Villa taktéž působí ve druhém nejlidnatějším městě Anglie. Šestadvacetiletý útočník by sice musel vyměnit Premier League za Championship, tedy druhou nejvyšší soutěž, ale alespoň by se výrazně zvýšila pravděpodobnost jeho výskytu na trávníku.

Bývalý kanonýr Lazia přestoupil do Aston Villy, v současnosti posledním týmu tabulky, v září před dvěma lety. A neuvedl se špatně: v prvních deseti zápasech nastřílel čtyři branky. Jenže v období kolem Vánoc si zlomil nohu a absentoval celých 19 měsíců. Do kupy se dal znovu letos v létě, v přípravných zápasech se i několikrát gólově prosadil, ale dnes již odvolaný trenér Tim Sherwood ho do prvního týmu nadobro nezařadil.

Kozák bude v týmu až pátým útočníkem

V podobné situaci se rodák z Opavy nachází i pod koučem Rémim Gardem, který v útoku točí Jordana Ayewa, Rudyho Gestedea a Scotta Sinclaira. Brzy se navíc vrátí z marodky kapitán Gabriel Agbonlahor, pravděpodobný útočník číslo jedna.

Birminghamu, šestému týmu druhé ligy, bude ještě minimálně šest týdnů chybět zraněný Jamajčan Donaldson a narychlo za něj hledá náhradu. „Kozák je jednou z možností, nad kterou se uvažuje, a pokud Villans budou s hostováním souhlasit, trenér Birminghamu Gary Rowett bude jednat rychle," píše redaktor serveru Birmingham Mail.

Podle deníku je dalším kandidátem devatenáctiletý Alex Iwobi z Arsenalu, ale Kozák by měl být klubovou prioritou. I kvůli jeho zkušenostem ze Serie A či Premier League. Pro hostování bude pravděpodobně i samotný Kozák, který se ve Villans v posledních zápasech neprosazuje ani na lavičku náhradníků.

Reklama

Související témata: