Hlavní obsah

Kdo bude nejlepší? Sestavám Sport.cz zatím kralují Pöpperle a Nedvěd

PRAHA

Tomáš Pöpperle a Petr Nedvěd prozatím nasbírali nejvíce účastí v Sestavách kola hokejové extraligy, tak, jak je pravidelně zveřejňuje redakce Sport.cz. O konečném vítězi rozhodnou poslední dvě kola soutěže hraná tento týden. O něco lépe je na tom brankář pražské Sparty Pöpperle, jenž se v Sestavě kola objevil už sedmkrát. Liberecký útočník Nedvěd má o jednu účast méně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář hokejistů Sparty Tomáš Pöpperle

Článek

Šanci na konečné vítězství má ale dvě kola před koncem základní části extraligy i dalších sedm hráčů, kteří mají po pěti účastech v Sestavě kola Sport.cz. Je mezi nimi po dvou zástupcích z Plzně (Radek Duda a Jiří Marušák), Litvínova (Viktor Hübl a František Lukeš) a Vítkovic (Roman Málek a Jiří Burger), sedmičku statečných doplňuje útočník Pardubic Jan Kolář.

Šance hned tří hráčů mohou výrazně posílit už dnes, kdy je na programu předehrávané utkání 51. kola extraligy mezi pražskou Spartou (Pöpperle) a Litvínovem (Hübl a Lukeš).

Tomáš Pöpperle v této sezóně kraluje brankářským statistikám české soutěže. Má nejlepší procentuální úspěšnost zákroků (93,61), nejlepší brankový průměr (2,00) a nejvíce vychytaných čistých kont (5). A patří momentálně do kádru reprezentace.

Nejvíce účastí v Sestavě kola Sport.cz po 50. kole:
7 - T. Pöpperle (Sparta)
6 - P. Nedvěd (Liberec)
5 - J. Kolář (Pardubice), R. Duda, J. Marušák (oba Plzeň), V. Hübl, F. Lukeš (oba Litvínov), R. Málek, J. Burger (oba Vítkovice)
4 - L. Pech (K. Vary), T. Žižka (Brno), M. Straka, Jiří Hanzlík (oba Plzeň), L. Zíb, J. Hrabal (oba Třinec), P. Ton, T. Milam (oba Sparta), M. Bartovič (Liberec)

Reklama