Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 8:1Stav série 3:2Tygři vyřízeni za 61 sekund trojitým zásahem. Pardubice daly Liberci osm gólů!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Koukal 1 : 0
18. Somík 2 : 0
18. Koukal 3 : 0
19. Radil 4 : 0
23. Rákos 5 : 0
30. Víšek 5 : 1
38. Píša 6 : 1
55. Radil 7 : 1
57. Semorád 8 : 1
Záznam online reportáže

Pardubice

Rychlý proces bez nějakého nudného protahování. Těžké k.o. za 61 sekund. To poznali hokejisté Liberce v semifinále České pojišťovny play-off Tipsport extraligy v Pardubicích. Domácí vstřelili v první třetině tři góly za jednu minutu a celkově vyhráli zápas 8:1! Po této jednoznačné výhře se ujali vedení v sérii 3:2 na zápasy. Šestý souboj se hraje v úterý v Liberci, tam mohou Pardubice vstoupit do finále, pokud vyhrají.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Liberecký brankář Marek Pinc likviduje střelu pardubického hráče Václava Kočího.

Článek

Přijel do Pardubic poloviční soupeř? Ukázalo se, že ano. Liberec vstřelil v semifinále deset gólů, pět jich dal Jaroslav Kudrna, ale ten je nyní na dva zápasy mimo hru, vyfasoval trest za faul na Jana Buchteleho, vrátit se může případně až na sedmé klání této partie. Kudrna sice hrát nemohl, ale na utkání přijel, stál u střídačky s černou kšiltovkou, na které bylo napsáno: Jsem nevinnej.

V první velké šanci se ve třetí minutě předvedl útočník Jan Kolář, který se dostal až před brankáře Marka Pince, ale ten si zahajovací zákrok pohlídal. Na druhé straně se několikrát ukázal i Martin Růžička, ale ošemetnější problém před svoji brankou řešit nemusel. Naopak Pinc měl velké štěstí v osmé minutě, když mu mezi betony prošla střela obránce Jana Koláře, ale puk dostal od branky liberecký hráč.

V dvanácté minutě hráli domácí první přesilovku zápasu a padl také první gól. Kapitán Petr Koukal nabral rychlost, projel obranným pásmem Liberce a Pinc na jeho přesnou střelu nestihl zareagovat. Po tomto úspěchu se Tygři dostali pod tlak. Když se bránili druhé početní výhodě domácích, tak vzdorovali pouhých dvacet sekund. Radovan Somík byl před brankou důrazný a liberecký gólman se mohl jen rozčilovat.

Na pardubickou střelnici Liberec nestačil

Za 23 sekund toho měl Pinc nad hlavu, inkasoval potřetí a odjel na střídačku, místo něj putoval mezi tyče Tomáš Vošvrda, to vše kvůli druhé Koukalově trefě v utkání.

Ale! Liberecká dvojka vydržela s čistým kontem jen 38 sekund, tentokrát se trefil v 19. minutě Lukáš Radil a hosté byli zralí na ručník, za 61 sekund přišlo trojité a těžké k.o. Pardubice vyhrály zahajovací dvacetiminutovku 4:0 a měly rázně nakročeno k třetímu bodu.

Výhry na střídačku, tak zatím dopadla předchozí čtyři měření těchto soupeřů. V neděli měl podle této rovnice vyhrát Liberec. Po čtyřiceti minutách ale byla realita naprosto opačná. Neutuchající aplaus domácích fanoušků, kteří chtěli další góly a proti tomu boj hostů se ctí dohrát tuto sportovní lekci. V prostřední části se mezi střelce postupně zapsali Daniel Rákos, Jan Víšek, Aleš Píša a skóre bylo stále jednoznačné - 6:1.

V závěrečné třetině hráči utkání v podstatě v poklidu dohráli, domácí mohli svůj náskok ještě navýšit, stalo se. Na konečných 8:1 upravili Radil a Tomáš Zohorna a Pardubice vyhrály rozdílem třídy. Ke konci málem došlo ještě k potyčkám, ale domácí hráči se nechtěli zapojit.

Třetí semifinálový souboj na východě Čech a vyprodáno. Nejvyšší návštěva v Pardubicích v této sezóně přišla 18. listopadu 2011 na duel se Slavií, do ČEZ Areny zavítalo 10 026 diváků. Nedělní utkání s Tygry sledovalo ještě o pár lidí více - 10 050, šlo o hodně. Ve hře byl mečbol. Ten nakonec získali bez problémů domácí, kteří si v případě úterní výhry v Liberci mohou zajistit postup do finále.

Semifinále ČP play-off Tipsport extraligy
Pardubice - Liberec 8:1 (4:0, 2:1, 2:0)
Stav série: 3:2
Branky a nahrávky: 12. Koukal (Starý, Kolář II), 18. Somík (Bartek), 18. Koukal (Kolář I), 19. Radil (Benák, Kousal), 23. Rákos (T. Zohorna, Kolář II), 38. Píša (Bartek, Somík), 55. Radil (Kousal, Kolář II), 57. Semorád (T. Zohorna) - 30. Víšek (Ulrych). Rozhodčí: Šindler, A. Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:9, navíc Štich (LIB) DKU. Využití: 3:0. Diváci: 10 050 (vyprodáno).
M. Růžička - Píša, V. Kočí, Sičák, Borer, Benák, Kolář II, M. Drtina - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Cetkovský, Somík - Semorád, T. Zohorna, Rákos - Radil, Kousal, Buchtele. Trenéři: Hynek a Lubina.
Pinc (od 18. minuty Vošvrda) - Trončinský, Derner, Čakajík, Výtisk, Roth, Holub, Ulrych, Štich - Bárta, P. Nedvěd, Bartovič - Bulíř, T. Urban, Vantuch - Klimenta, Vak, Víšek - L. Krejčík, Bortňák, Špaček. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata: