Hlavní obsah

Plzeň - Vítkovice 2:3 SNZápadočeši padli počtvrté v řadě, Vítkovice stoupají tabulkou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Schleiss 0 : 1
15. Gulaš 1 : 1
32. Kindl 2 : 1
40. Szturc 2 : 2
65. Schleiss 2 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Vítkovic vyhráli v 17. kole na ledě trápící se Plzně 3:2 po samostatných nájezdech a zvítězili počtvrté za sebou. Domácím se sice podařilo v prostřední části dokonat obrat ve skóre na 2:1, ale hosté stačili krátce před druhou sirénou srovnat. Rozhodnutí přinesly až samostatné nájezdy, ve kterých hráči Vítkovic uspěli třikrát a Západočeši pouze jednou. Vítěznou trefu zaznamenal Ondřej Roman. Indiáni tak prohráli již počtvrté v řadě.

Článek

Domácí tým po sérii porážek nastoupil opět s pozměněným složením útočných trojic. Vstup do utkání však vyšel lépe se pohybujícím hostům. V sedmé minutě se protáhl až mezi kruhy explzeňský Schleiss a po prvním zblokovaném pokusu uspěl povedeným švihem pod horní tyč. Rychle odpovědět mohl Eberle, jenže proti jeho teči zasáhl pozorný Bartošák.

Vítkovický gólman kapituloval až v 15. minutě, kdy Kratěna dlouhým pasem našel Gulaše vracejícího se z trestné lavice a ten povedeným forhendovým blafákem vyrovnal. V závěru úvodní části ještě hosté zahrozili dvěma brejky, gólman Frodl ale zastavil střelu Zdráhala a agilní Schleiss v dobré pozici minul. Na druhé straně nekrytý Indrák zblízka nepřehodil ležícího Bartošáka a Gulaš během početní výhody napálil z pravého kruhu švihem levou tyčku.

Plzeň převzala iniciativu

Po pauze převzali iniciativu Indiáni, při přečíslení dvou na jednoho však Denis Kindl netrefil odkrytou branku a z protiútoku po krásném individuálním průniku nezakončil přesně Stránský. Rušnou pasáž před polovinou zápasu uzavřela šance Němce po další akci dvou na jednoho. Ve 32. minutě už se domácí radovali, když po objetí branky upravil na 2:1 Denis Kindl.

Poté pokračovali aktivnější Západočeši ve střelecké převaze, nezužitkovali ovšem ani přesilovku a sedm vteřin před druhou sirénou po šikovném překřížení v útočném pásmu vyrovnal Szturc z mezikruží na 2:2.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky Stránský po vyhraném vhazování neuspěl z bezprostřední blízkosti. Jinak se směrem dopředu více tlačili domácí. V 50. minutě při přesilové hře Denis Kindl z pravého kruhu neprostřelil Bartošáka.

Ten byl za chvíli za zdržování hry vyloučen, ale v oslabení dokázal vytěsnit bombu Gulaše a skvěle zasáhl i proti dorážce Eberleho. Opatrný závěr základní hrací doby zkomplikoval domácím 29 vteřin před jejím naplněním faulující Straka.

Jeho vyloučení se přeneslo i do prodloužení, ale hosté výhodu neproměnili. Bonusový bod navíc jim zajistil až vítězný nájezd Romana.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Gulaš (Kratěna), 32. D. Kindl (Čerešňák, Kracík) - 7. Schleiss (Lev), 40. Szturc (O. Roman, Tybor), rozhodující sam. nájezd O. Roman. Rozhodčí: Jeřábek, Pražák - J. Svoboda, Kis. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 4747.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Vráblík, Jones, J. Kindl, Kaňák, Allen - Gulaš, Nedorost, V. Němec - Indrák, Kracík, D. Kindl - Kantner, Kratěna, Stach - P. Straka, Kodýtek, Eberle. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.
Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Baranka, Hrbas, Šidlík, T. Černý - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, Szturc - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera - Baláž, Pytlík, Toman. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice