Hlavní obsah

Litvínovská legenda má po nečekaném konci ve Vervě nové angažmá

Praha

Byla to šokující zpráva, když hokejový Litvínov před dvěma týdny oznámil, že předčasně ukončuje smlouvou se svou dlouholetou ikonou Michalem Trávníčkem, přestože měl s Vervou platný kontrakt ještě pro příští sezonu. Čtyřicetiletý rodák z Děčína ale dlouho bez práce nezůstal. Sice nebude pokračovat v extralize, Česko ale neopouští. Trávníček podepsal roční kontrakt s prvoligovým Ústím nad Labem, klub to uvedl na svých oficiálních stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Michal Trávníček bude působit v Ústí nad Labem.

Článek

„Bylo to pro nás těžké rozhodnutí, ale rozhodli jsme se vydat jinou cestou a Michala jsme ze smlouvy vyplatili," uvedl tehdy generální ředitel Litvínova Pavel Hynek na téma konce dlouholetého kapitána Vervy, který ji v roce 2015 s céčkem na dresu dovedl k historickému extraligovému titulu

Trávníček do extraligy poprvé v černo-žlutém dresu nakoukl už v roce 1998 a celkem za Litvínov odehrál málo uvěřitelných 21 sezon. Jen mezi lety 2000 a 2002 zkusil krátce štěstí v AHL za St. John's, ročník 2005/06 dohrával za Zlín (jen osm zápasů), který posílil před play off.

Legendární útočník s číslem 5 na zádech odehrál v Litvínově rekordních 1076 utkání, což je nejvíce ze všech hráčů v historii klubu. V historickém bodování klubu se zastavil na jedenácté příčce se 357 body (146 + 211). Šest zápasů Trávníček odehrál i za českou reprezentaci.

Nyní si vyzkouší první ligu, s níž má jen epizodní zkušenost ze sezony 2007/08, kdy z Litvínova odehrál v rámci hostování dva zápasy za Most.

Trávníček tak napodobuje jiného zkušeného extraligového borce, Jana Výtiska. Ten po konci ve Vítkovicích nedávno posílil prvoligové Litoměřice.

Reklama