Hlavní obsah

Po hodech se Spartou dvakrát nic. Efektivita byla mizerná, zoufá si kouč Guľa po další ztrátě Plzně

Praha

Po třígólových hodech se Spartou přišel nečekaný půst. Fotbalová Plzeň dvakrát po sobě neskórovala, po Zlínu (0:1) nedala branku ani Českým Budějovicím v sobotním duelu 9. kola první ligy (0:0). Pro tým s mistrovskými ambicemi jde o další velkou ztrátu. Pokud v neděli Slavia porazí Brno, nabere Viktoria na lídra už osmibodové manko.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Plzně Adrián Guľa má o čem přemýšlet, jeho tým nedává góly.

Článek
Fotogalerie

„Na ofenzivní mužstvo je tohle bídná produktivita. Každý zápas měl svůj příběh. Ve Zlíně jsme tlačili, ale nepodařilo ve nám ve finální fázi najít místo. S Dynamem jsme měli velké šance, scházel klid. Když se tedy podíváme na naše dva zápasy, které přišly po skvělém výkonu se Spartou, neodpovídaly našim očekáváním. Potřebujeme se zkonsolidovat, stabilizovat výkonnost a začít získávat body. Rozdíl na Slavii je velký, ale soutěž je dlouhá," uvedl plzeňský trenér Adrian Guľa po utkání v Budějovicích.

V něm si sice jeho tým vytvořil tlak, tři velké šance, šestnáct rohů, spoustu dalších standardek. Profit však nulový. „Efektivita byla mizerná. Standardek jsme měli opravdu hodně, bohužel jsme z nich nic nevytěžili. Nemyslím, že je to jen o exekutorech, ale i o načasování náběhu, výběru místa. O schopnosti dostat míč za každou cenu do brány," prohlásil Guľa.

Litoval především úvodu zápasu, ve kterém si jeho tým vytvořil obrovskou šanci, kdy kapitán Brabec ze dvou metrů přestřelil. „Prvních patnáct minut nás stálo výhru. Pokud bychom se dostali do vedení, hráli bychom v klidu. Potom se stane, že v závěru, kdy chcete zápas zlomit na svoji stranu, podklouzente před prázdnou bránou," narážel Guľa na příležitost Řezníka, který kvůli klopýtnutí nezakončil.

Jak střeleckou mizérii hodlají Západočeši zlomit? „Pracovitostí, vytrvalostí. Musíme najít v koncovce klid," dodal slovenský kouč, který v závěrečné fázi zápasu zvažoval systém na dva útočníky. Nakonec od něj odstoupil, Beauguela poslal na trávník za Ondráška. „Nemáme v tomto systému zabudované presinkové věci. Soupeř je nebezpečný v brejcích, nechtěli jsme mu je nabídnout," vysvětlil Guľa.

V Budějovicích vsadil na totožnou základní sestavu jako ve Zlíně. Nastal nyní čas na změnu? „Bude to na otevřenou diskusi. Neočekávám ale extrémní změny. Kluci prováděli věci solidně. Chyběl nám kousek štěstí," dodal Guľa.

Reklama