Hlavní obsah

Pardubice - Kladno 6:9Jágrovo Kladno řádilo v Pardubicích, Plekanec se blýskl pěti body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Jágr 0 : 1
17. Plekanec 0 : 2
21. Plekanec 0 : 3
25. Hemský 1 : 3
26. Zohorna 2 : 3
28. Plekanec 2 : 4
29. Valský 2 : 5
32. Dragoun 2 : 6
35. Bartek 3 : 6
37. Patera 3 : 7
41. Patera 3 : 8
46. Patera 3 : 9
52. Buchtele 4 : 9
53. Kousal 5 : 9
55. Bartek 6 : 9
Záznam online reportáže

Pardubice
Aktualizováno

Hokejisté Kladna vyhráli v 18. kole Tipsport extraligy na ledě mistrovských Pardubic 9:6 a stejně jako v prvním vzájemném utkání sezóny v pražské O2 areně zázářil Tomáš Plekanec. Posila Rytířů při výluce v NHL z Montrealu si znovu připsala hattrick a celkem zaznamenala pět bodů. Tři branky vstřelil i kapitán Pavel Patera. Rytíři bodovali naplno potřetí za sebou při celkovém skóre 18:8. Východočeši naopak potřetí za sebou prohráli.

Článek

Jaromír Jágr pomohl poprvé v sezóně vyprodat pardubickou ČEZ Arénu a ta přivítala týmy světelnou show s blikačkami. Slavnostní buly před zápasem pak obstaral ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg.

V úvodu byli aktivnější hosté, ale Eberle a Židlický šance nevyužili. Za domácí zahrozil jako první Buchtele. Při Mockově vyloučení prověřil Salfického nejdříve Plekanec a po pardubickém tlaku pak trefil z otočky boční konstrukci Krejčí.

Střelecký festival odstartoval Jágr

V sedmé minutě otevřeli skóre Rytíři, když po Černoškově střele dorážel Jágr. Odpovědět mohl Somík, ale Cháberu z otočky nepřekonal. Kladno pak nevyužilo dvě přesilovky, ale v 17. minutě už hosté zvýšili. Černoškova střela se od zadního mantinelu odrazila před Plekance, který trefil odkrytou branku dříve, než jí Salfický posunul. To si sudí ještě prověřili u videa.

Kladno podržel opět Chábera, když Krejčí uvolnil Bartka. Rytíři pak hráli oslabení, v kterém zvýšili. Ještě před pauzou se to sice nepovedlo Plekancovi ani Tlustému, ale po ní využil Kolářovy chyby Plekanec a únik zakončil blafákem do forhendu. Ve 25. minutě poslal Kousal do úniku Hemského, který svou trefou domácí na chvíli nastartoval. Kladno bylo pod tlakem a za 103 vteřin snížil Tomáš Zohorna. Další možnosti ale Východočeši nevyužili.

Plekanec s Paterou završili hattrick

Naopak ve 28. minutě se v přesilovce po průniku po levé straně prosadil potřetí v utkání Plekanec. To Pardubické srazilo a Valský po forhendovém blafáku a Dragoun z dorážky zvýšili už na 6:2. Domácí pak sice v přesilovce pěti proti třem skórovali díky Bartkovi, ale ve 37. minutě se opět radovali Kladenští. Patera vybruslil zpoza branky, využil prostor u pravé tyče a po kličce bekhendem zavěsil za Růžičkova záda.

Zápas patřil Středočechům a na úvod závěrečné části tečoval tři vteřiny před koncem Benákova vyloučení Plekancovo nahození za Růžičkova záda Patera. Kladenský kapitán pak zkompletoval hattrick ve 46. minutě, kdy při Beechově trestu u levé tyče zužitkoval Plekancovu přihrávku.

Fanoušci se i přes rozhodnutý stav dobře bavili a domácí je potěšili ještě třemi trefami, o které se postarali Buchtele, Kousal a Bartek. Desátý kladenský gól mohli dát Plekanec a Jágr. Skóre už se ale nezměnilo a Kladno rázně ukončilo sérii deseti porážek na pardubickém ledě.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Rytíři Kladno 6:9 (0:2, 3:5, 3:2)
Branky a nahrávky: 25. Hemský (Kousal, Kolář), 26. T. Zohorna (Šagát, Somík), 35. Bartek (Hemský, Krejčí), 52. Buchtele (T. Zohorna, Bartek), 53. Kousal (Ďaloga, T. Nosek), 55. Bartek (T. Zohorna, Píša) - 7. Jágr (Černošek), 17. Plekanec (Černošek, Jágr), 21. Plekanec, 28. Plekanec (Hlaváč, Židlický), 29. Valský (Mocek), 32. Dragoun (Kuchejda), 37. Patera (Hlaváč), 41. Patera (Plekanec, Tlustý), 46. Patera (Plekanec, Židlický). Rozhodčí: Mikula, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Pardubice: Salfický (32. M. Růžička) - Benák, Kolář, Píša, Kindl, Ďaloga, V. Kočí, Vašíček - Hemský, Krejčí, Kousal - Bartek, T. Zohorna, Somík - T. Nosek, Buchtele, Starý - Šagát, Beech, Cetkovský. Trenéři: Hynek a Lubina.
Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, D. Růžička, Macholda, Mocek, J. Drtina - Jágr, Plekanec, Tlustý - Bicek, Patera, Hlaváč - Valský, Melka, Eberle - Kuchejda, Dragoun, Kuchler. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: