Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 5:2Třinec potřetí za sebou vyhrál, duel s Mladou Boleslaví rozhodl v druhé třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Adamský 1 : 0
25. Roth 2 : 0
31. Rákos 3 : 0
33. Adamský 4 : 0
55. Lenc 4 : 1
56. Polanský 5 : 1
58. Broš 5 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince porazili v 7. kole Tipsport extraligy Mladou Boleslav 5:2 a připsali si třetí výhru za sebou. Domácí o zisku tří bodů rozhodli zejména ve druhé třetině, ve které se třikrát prosadili. Dvěma góly se na výhře Třince podílel Martin Adamský, který navíc neproměnil trestné střílení.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinečtí hráči se radují z gólu.

Článek

Oceláři začali druhý ze série čtyř domácích zápasů opatrně, do vedení se v souboji s nováčkem soutěže dostali v 11. minutě, kdy za zády Ritticha skončila střela Adamského. Následně si Slezané zahráli dvě přesilové hry, přidat druhý gól ale nedokázali.

V poslední minutě první třetiny se připomněli i hosté, Pabiška však Výborného přihrávku ve vyrovnání nepřetavil. Prosadil se tak opět domácí tým a pomohl mu k tomu svou nedisciplinovaností zejména Musil. Mladoboleslavský útočník byl ve 24. minutě již potřetí vyloučen a Třinec toho využil. Na 2:0 zvýšil tvrdou střelou od modré obránce Roth.

Vzápětí mohla šance hostů na bodový zisk ještě více klesnout. Mikulík zastavil Adamského v šanci jen za cenu faulu a domácí útočník dostal výhodu trestného střílení. Ritticha ale překonat nedokázal.

Adamský vyhnal Ritticha z branky

Oceláře to ale dlouho mrzet nemuselo. Ještě ve druhé části se dvakrát prosadili a dokonce při přesilové hře soupeře. Nejprve skóroval Rákos a poté z trestné lavice se vracející Adamský, který tak vyhnal Ritticha z branky.

Hosté měli šance na snížení, najít recept na pozorného Hrubce, který v předešlých dvou duelech inkasoval jen jednou, se jim ale dlouho nedařilo. Pozorný byl ale i Valent, jenž nahradil Ritticha. Nakonec se ale Středočeši branky dočkali, v 55. minutě přesně střílel Lenc. Na jeho gól dokázal rychle odpovědět Polanský, ale poslední slovo měl Broš, který upravil na konečných 5:2.

7. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 5:2 (1:0, 3:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 11. Adamský (Polanský), 25. Roth (Kreps, Irgl), 31. Rákos, 33. Adamský (Galvas), 56. Polanský (Nosek) - 55. Lenc (Robar, D. Výborný), 58. Broš (Klimenta, Mikulík). Rozhodčí: Hradil, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:7, navíc Linhart (Třinec) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 4071.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Trončinský, M. Doudera, Nosek, Linhart, Galvas - Irgl, Polanský, Adamský - Rufer, Kreps, Dravecký - Rákos, Žejdl, Orsava - Cienciala, Růžička, Kindl. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Mladá Boleslav: Rittich (33. Valent) - M. Hruška, Kučný, Stříteský, Trška, Robar, Widmar, R. Čermák - Pacovský, D. Výborný, Pabiška - Mikulík, Broš, Klimenta - Hyka, Musil, Lenc - D. Květoň, Vrbata, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice